Förstaplatsen i hamn för Hylte/Halmstad

När elitserietränarna inför säsongsstart röstade fram sina SM-guldfavoriter toppade Hylte/Halmstad listan på damsidan. Än så länge infriar hallänningarna förväntningarna. Det fortfarande färska Grand Prix-guldet kompletterades i dag med en serieseger.

Tabellfemman Sollentuna gästade Halmstad Arena under lördag eftermiddag och fick se sig besegrade i tre raka akter. Siffrorna skrevs till 25-17, 25-19, 25-20 till fördel för hemmalaget.

I och med trepoängaren säkrar Hylte/Halmstad förstaplatsen i grundserien, vilket betyder toppseedning till kommande SM-slutspel, där laget nu får hemmaplansfördel i samtliga faser.
– Härligt! Att vi ger oss själva möjlighet att spela avgörande slutspelsmatcher på hemmaplan betyder givetvis mycket. Det ger en känsla av trygghet, säger Hylte/Halmstadscoachen Pedro Mendes

”Inget att bevisa”

Förstaplatsen är ”cementerad” med en grundseriematch kvar att spela. Laget står noterat för 18 segrar av 19 möjliga och med en setskillnad på förkrossande 54-3. I morgon, söndag, står serietrean Örebro för motståndet.

– När vi nu nått ett av våra delmål, att vinna grundserien, vill jag bara se mitt lag gå ut och njuta, spela avslappnat och ha kul i morgon. Vi har några utmanande veckor bakom oss, med sjukdom och karantän, och klev direkt in i den här serieavslutningen med tuffa matcher på schemat och med pressen på oss att säkra seriesegern. Och vi lyckades! Målet är avklarat – spelarna har inget att bevisa i matchen mot Örebro, fortsätter Mendes.

”Kommer räcka långt”

Grand Prix-titeln bärgades i januari. I dag, lördag, säkrades seriesegern. Senare i vår kan Hylte/Halmstad spela hem “trippeln”.

– Vi kliver in i slutspelet med känslan av att vi är på rätt väg. Vi har hela tiden, sedan säsongsstarten i september, jobbat med delmål och tagit ett steg i taget. I dag klarade vi som sagt av ännu ett sådant mål, och när vi samlas nästa gång ska vi sätta ytterligare ett för var vi vill vara om två månader. I grund och botten vill vi givetvis spela så bra som möjligt, och gör vi det är jag säker på att det kommer räcka väldigt långt, säger Pedro Mendes.

Sollentuna är sedan tidigare klara seriesegrare på herrsidan. Under lördagen vann laget en gastkramande femsetare hemma mot Falkenberg, där 0-2-underläge vändes till 3-2-seger. En ny triumf i söndagens match – grundseriens sista – mot Floby skulle innebära att SVK gått obesegrat genom hela grundserien.

Elitseriehelgen 27-28 februari är intensiv med totalt 14 matcher på menyn. I morgon stänger den 20:e och sista grundserieomgången, så när som på en hängmatch där Sollentuna tar emot Gislaved den 6 mars. När krutröken lagt sig under söndagskvällen kommer vi alldeles oavsett ha helt klart för oss vilka lag som ställs mot varandra i kommande åttondelsfinalserier. Dessutom kan vi komma att slå fast vilka lag som går till kvartsfinalserierna 1 och 2, där de fyra högst rankade lagen i respektive serie gör upp med varandra om direktplatser till semifinalspelet. Håll utkik på www.elitserienvolleyboll.se, där alla klara slutspelsserier kommer presenteras!

LÄNKAR
• Streaming säsongen 2020/21 (köpinfo, frågor & svar, med mera)
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se