Sollentuna seriesegrare – säkrar toppseedning till SM-slutspelet

Seriefinal och förstaplats i grundserien i potten. Då tog Sollentuna revansch på Hylte/Halmstad för finalförlusten i Grand Prix för en månad sedan.

Matchen i Halmstad Arena var över i tre raka akter. Siffrorna skrevs till 23-25, 20-25, 22-25 till gästerna från Stockholm.

I och med söndagens seger säkrar Sollentuna förstaplatsen i grundserien, vilket betyder toppseedning till kommande SM-slutspel, där laget nu får hemmaplansfördel i samtliga faser.

– Att vinna serien för andra året i rad är så klart skitroligt. I början på säsongen satte vi höga mål och seriesegern var ett av dem, så det betyder mycket. Att kunna gå så här långt utan att tappa mer än två poäng och utan att förlora en enda match i serien är givetvis extra roligt. Med det sagt är vi inte nöjda än och är fortfarande revanschsugna från både förra säsongens avslut och årets GP-final, säger Staffan Blomgren, lagkapten i Sollentuna.

SVK:s cementering av topplaceringen i tabellen kommer med två omgångar kvar att spela. Som Staffan är inne på har laget ännu att förlora en match under grundserien och står hittills noterat för 18 segrar och en högst imponerande setskillnad om 54-8.

Med framgångar som dessa är det lätt att låta tankarna fara iväg. Blomgren konstaterar dock att laget arbetar metodiskt, samtidigt som man vet vad som krävs för att stå som mästare i vår. 

– Vi har inte nått slutspelet än och fokuserar först på de återstående matcherna i serien, men att kunna gå in som förstaseedade är grymt viktigt för oss. Det finns många bra lag i årets serie och hemmafördelen betyder mycket. För att ta hem guldet i april måste man spela på en hög nivå över lång tid, det gäller alla. För oss specifikt gäller att hålla oss till vårt spelkoncept och det som gjort oss framgångsrika så här långt; spela snabbt, utnyttja alla våra anfallare och göra få misstag.

SVK-coachen Oskar Muurinen:
– Seriesegern är ett bra kvitto på att vi lyckats med vår taktik och att vi har en hög nivå i vårt spel. En stark laginsats – alla har bidragit. Men det är nu den viktigaste delen av säsongen börjar. Vi måste fortsätta ta en match i taget och samtidigt hålla oss hela och friska för att kunna slipa på vissa spelmoment och därmed vara ännu lite starkare när slutspelet väl börjar. SM-slutspelet startar onsdagen den 3 mars.

Upplägget presenteras måndagen den 22 februari.

LÄNKAR
• Streaming säsongen 2020/21 (köpinfo, frågor & svar, med mera)
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se