Årets lag på herrsidan säsongen 2018/19 i volleybollens Elitserie

Herrarna som tar plats i årets lag 2018/19

Tidigare i veckan har Elitserietränarna fått rösta fram årets rookie, tränare och spelare och idag är det spelarnas ord som gäller! Spelarna själva har fått rösta fram vilka de tycker ska ta plats i årets lag säsongen 2018/19 och vi har resultatet.

Sju spelare från fem olika klubbar, det är resultatet från årets spelaromröstning. Tidigare i veckan så har vi presenterat Elitserietränarna och deras framröstade profiler. Då var det Falkenbergs Oskar Von Sydow som startade utmärkelseveckan med att utses till årets rookie. Hans tränare Per-Anders Sääf följde sedan upp med att utses till årets coach. I onsdags var det istället Hylte/Halmstad spelaren Nicholas Goodell som presenterades som årets spelare på herrsidan.

Det visar sig att Elitserietränarna och spelarna själva är överens om två av säsongens utropstecken då vi även finner Von Sydow och Goodell i spelarnas framröstade lag. På damsidan var det spelare från tre olika lag som ärades en plats i årets lag 2018/19 men på herrsidan var det desto större spridning då det var sju spelare från fem olika klubbar.

Årets lag 2018/19 – framröstat av spelarna

Passare: Oskar Von Sydow, Falkenberg
Vänsterspiker: Jakob Wijk Tegenrot, Örkelljunga
Vänsterspiker: Michael Michelau, Falkenberg
Center: David Pettersoon, Hylte/Halmstad
Center: Lars Wilmsen, Habo
Högerspiker: Nicholas Goodell, Hylte/Halmstad
Libero: Joel Andersson, RIG Falköping

Falkenberg och Hylte/Halmstad har två spelare vardera med i laguppställningen till årets lag och för första gången tar även en spelare från RIG Falköping plats i årets lag. Detta genom 19-åriga liberon Joel Andersson.

– Nej men gud vad roligt! Oväntat men hur kul som helst, svarade han när han nåddes av beskedet.

– Jag tycker själv att jag har haft en bra säsong och jag är nöjd med mina egna framsteg men det är superkul att även andra ser det och att det är just spelarna som röstat fram en, fortsatte Andersson.

Säsongens framgångar tackar han tränare Göran Persson och sina lagkamrater.

– Jag tycker att jag har tagit stora kliv och där vill jag verkligen lyfta min coach Göran Persson och även mitt lag. Vi har bra träningar och en bra miljö att utvecklas i så jag är väldigt nöjd med min sista säsong i RIG.

19-åringens säsong har även innefattat landslagsdebut, något han menar även bidragit till hans klubblagssäsong.

– Jag fick ju göra landslagsdebut vilket var väldigt roligt och lärorikt och det känner jag har hjälpt med motivationen och att fortsätta jobba framåt.

Och apropå framtiden. Andersson har målet klart för nästa säsong.

– Jag vill bara fortsätta utvecklas framöver och om jag ska sätta mål får jag väl sikta på att bli årets libero nästa år igen. Det är väl ett bra mål, sa han och skrattade.

Här hittar ni veckans tidigare utmärkelser:
Årets rookie (Vilma Andersson och Oskar Von Sydow)
Årets coach (Patrick Aparicio och Per-Anders Sääf)
Årets spelare (Mary-Kate Marshall och Nicholas Goodell)
Årets lag – damer