Årets Elitserie Rookies!

Elitserietränarna har sagt sitt! Det har blivit dags att presentera vinnarna i Årets utmärkelser, och först ut är kategorin Årets rookies. Årets pristagare hämtas från Engelholms VS och Falkenbergs VBK och heter Vilma Andersson och Oskar Von Sydow!

Årets Rookie röstas fram av Elitserietränarna och delas ut till den mest framstående rookien. Säsongen 2018/19 heter pristagarna Vilma Andersson, Engelholm VS, och Oskar Von Sydow, Falkenbergs VBK.

När Elitserien.se nådde pristagarna under måndagseftermiddagen var det två glada spelare med full fokus på det brinnande slutspelet. EVS-passaren Vilma Andersson nåddes av det glada beskedet precis innan måndagens träning;

– Nej men oj vad roligt! Det känns ju jätteroligt, hade ingen aning om det faktiskt men superkul verkligen!

Efter att ha gått ut RIG, Riksidrottsgymnasium i Falköping, i fjol har den 19-åriga volleybolltalangen gjort en säsong för Engelholms damlag. Debutsäsongen för EVS beskriver hon som bättre än förväntat.

– Den har definitivt gått bättre än förväntat, det har varit jättekul och väldigt lärorikt. Både laget och en själv har utvecklats tillsammans under säsongen. Det går helt klart framåt i alla fall får man säga.

Mitt i brinnande slutspel, som innefattar säsongens hittills enda förlust i den andra kvartsfinalen mot Lindesberg, vet hon vad som gäller framöver.

– Det är bara och köra på som vanligt. Nu är det lite annorlunda också med nya slutspelsupplägget och att man ej åker ut direkt vid förlust i kvartsfinalen men det är klart att det vore skönt att gå direkt till semi så vi får se till att göra jobbet också.

Att inleda seniorkarriären med utmärkelsen årets rookie är inte illa men 19-åringen vill åstadkomma mer än så under sin första säsong i Engelholm.

– SM-guld! Det är klart att det är det första målet! Det hade varit superkul så det är det första målet. Det är fokus på slutspelet nu men det hade såklart varit väldigt roligt att bli uttagen till landslaget igen och få spela European Golden Leauge i vår också. Men nu är som sagt fokus på slutspelet och SM-guld, avslutade årets rookie innan hon tackade för utmärkelsen och begav sig till träning med klubblaget.

Herrarnas rookie hämtas för tredje året i rad från Falkenbergs VBK

Årets rookie för herrarna blev för tredje året i rad en spelare från Falkenberg. Victor Nielsen vann det prestigefulla priset säsongen 2016/17 och i fjol var det August Borna som fick ta emot utmärkelsen. I år heter FVBK-spelaren Oskar Von Sydow. Passaren född 1999 var lika glad som damernas vinnare när han fick beskedet.

– Tack det känns jättebra får jag säga!

Von Sydow kunde inte undgå att berömma det egna laget när han fick beskriva sin egna säsong.

– Min säsong får jag beskriva som jättebra nästan. Framförallt i vårt lag, vi har gjort en jättebra säsong. Jag tycker att vi är det bästa laget i elitserien just nu. Det var inte något vi förväntat oss på förhand så det är jätteroligt.

I helgen besegrade det unga Falkenberg det mer rutinerade Linköping i den tredje kvartsfinalen och inför tisdagens returmöte leder de serien med två vinster mot en. Det tighta spelschemat menar årets rookie är till fördel för hans egna unga lag.

– I och med att vi är så unga och pigga och glada så tror jag att vi har en ganska bra chans imorgon. De är ju lite äldre än oss så jag hoppas att vi är piggare, säger han och skrattar.

Utöver slutspelet blickar den unga talangen framåt.

– Jag vill utomlands någon gång, det är helt klart mitt mål. Vi får se om det blir om ett år eller fem men jag vill bara utvecklas mer och mer, avslutar han och tackar för utmärkelsen som årets rookie.

Historik Årets rookie

Årets rookie 2016/17
Elitserien – dam: Elsa Arrestad, Lindesberg VBK
Elitserien – herr: Victor Nielsen, Falkenbergs VBK

Årets rookie 2017/18
Elitserien – dam: Linda Andersson, Örebro
Elitserien – herr: August Borna, Falkenbergs VBK

Årets rookie 2018/19
Elitserien – dam: Vilma Andersson, Engelholms VS
Elitserien – herr: Oskar Von Sydow, Falkenbergs VBK