Damerna som tar plats i årets lag 2018/19

Tidigare i veckan har Elitserietränarna fått rösta fram årets rookie, coach och spelare. Idag är det spelarna själva som har fått säga sitt. De har nämligen fått rösta fram vilka damspelare som tar plats i årets lag och resultatet är nu inne.

Vi inledde veckan med att presentera Engelholms Vilma Andersson som blev framröstad till årets rookie. Därefter stod det klart att hennes tränare, Patrick Aparicio, blev framröstad till årets tränare. Engelholm kammade sedan hem trippeln när Mary-Kate Marshall presenterades som årets spelare. EVS-trion blev framröstad av Elitserietränarna men även idag, när spelarnas röster presenteras, representeras klubben av en framröstad trio. Örebros damer representeras även de tre gånger om när spelarna har fått säga sitt. Förutom Engelholm och Örebro hittar vi en ytterligare spelare och hon spelar i Gislaved. De spelare som spelarna själva röstat fram till årets lag säsongen 2018/19 är nämligen:

Passare: Vilma Andersson, Engelholm
Vänsterspiker: Mary-Kate Marshall, Engelholm
Vänsterspiker: Sophie Carpentier, Engelholm
Center: Ashlyn MacGregor, Gislaved
Center: Linda Andersson, Örebro
Högerspiker: Carly De Hoog, Örebro
Libero: Sofie Sjöberg, Örebro

Sju spelare från tre lag, det är alltså resultatet av årets omröstning. Elitserietränarna och spelarna själva var även överens om två av säsongens starkaste spelare då Vilma Andersson (årets rookie) och Mary-Kate Marshall (årets spelare) röstades fram av de båda som två av säsongens utropstecken.

”Vilken ära”

Engelholm och Örebro, som båda gått vidare till semifinal i årets slutspel, representeras tre gånger om men bland uppställningen i årets lag hittar vi även Ashlyn MacGregor från Gislaved. Gislaved knep som sista lag en plats i årets Grand Prix och de knep även den sista platsen till Playoff-serien. Väl där placerade de sig som lag nummer fem vilket innebar att de ställdes mot Svedala i åttondelsfinal, vilket de gick segrande ur. Närmast väntar kvartsfinal mot Hylte/Halmstad för Gislaved och, en av säsongens två bästa centrar enligt spelarna själva, Ashlyn MacGregor.

– Det känns fantastiskt, vilken ära att bli inkluderad i det laget, sa hon när hon nåddes av beskedet.

Sina egna styrkor menar hon ligger i att läsa spelet.

– Jag har nog bra spelförståelse och att läsa av spelet och vad motståndarna ska göra.

MacGregor kom närmast från en collegekarriär i Maryland och menade att hon inte riktigt visste vad hon skulle förvänta sig av sin första proffssäsong. Floridabon hade dock drömmar som sträckte sig även utanför volleybollplanen.

– Jag visste att det skulle bli Gislaved två dagar innan jag åkte så jag hade inte så bra koll innan. Jag var väldigt exalterad över att få se norrsken dock men jag lärde mig när jag kom hit att man behövde åka ganska mycket mer norrut, skrattade hon.

Sverige har dock imponerat på amerikanen i övrigt.

– Det här var min första gång utanför USA och jag hade verkligen tur att det blev just Sverige för alla pratar så bra engelska här så det underlättar verkligen för oss proffs med kommunikationsbiten. Sen är jag en friluftsmänniska som älskar att vara ute i skogen så det har verkligen varit ett plus.

Vintern skiljde sig något från de hon är van vid från uppväxtens Florida.

– Jag gick ju på college i Maryland och där var det också kallt men det här var helt klart den mesta snön jag haft! Mina föräldrar var och hälsade på under en av de veckorna då det var som mest snö så vi passade bara på att njuta av ett annat landskap än det vi är vana vid.

Beskriver vinsten som en lagvinst

Även fast MacGregor är den enda spelaren i årets lag som inte spelar i Örebro eller Engelholm tackar hon sina egna lagkamrater i GVK för utmärkelsen.

– Som center är man beroende av sina lagkompisar för att spela bra och både mottagare och passare har spelat bra så det är på sätt och vis en lagvinst ändå.

Gislaved knep som sagt den sista platsen till årets GP och väl där blev det en bronspeng för klubben. En av säsongens höjdpunkter om MacGregor själv får välja.

– Jag är väldigt nöjd med lagets säsong, jag tycker vi gjort det väldigt väl med det lag vi har. Vi tog oss till Grand Prix och där vann vi tredjeplatsen för första gången i klubbens historia så det var en stor bedrift för föreningen, säger hon och blickar fram mot kommande kvartsfinalserie mot Hylte/Halmstad;

– Vi är taggade! Vi tycker om att spela mot dem så jag väntar mig en rolig och tuff serie. Vi förbereder oss för fullt nu!

MacGregor får alltså sällskap i årets lag säsongen 2018/19 av ytterligare tre utlandsproffs i Örebros Carly De Hoog samt Engelholms Mary-Kate Marshall och Sophie Carpentier. De svenska landslagsspelarna Linda Andersson, Sofie Sjöberg och Vilma Andersson spred även svensk stjärnglans över årets lag 2018/19.

Här hittar ni veckans tidigare utmärkelser:
Årets rookie (Vilma Andersson och Oskar Von Sydow)
Årets coach (Patrick Aparicio och Per-Anders Sääf)
Årets spelare (Mary-Kate Marshall och Nicholas Goodell)