Uppsala siktar uppåt efter SM-guldet – GP-racet inleds!

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Efter en intensiv säsongsinledning har i princip alla elitserielag haft ett par lugnare veckor rent matchmässigt. Anledningen stavas bland annat U23-SM, som avgjordes i Lund förra helgen.

Flera av elitserieföreningarna fanns representerade under mästerskapet, som vanns av Kronan VBK på damsidan samt Uppsala Volleyboll på herrsidan.

”Ett kvitto!”

I Uppsalas U23-SM-trupp återfanns många spelare som till vardags lirar i Elitserien. Kanske kan de ta med sig förra helgens framgång och ingjuta välbehövligt självförtroende i elitserielaget som haft en tung start på säsongen?

– Det bidrar givetvis till motivationen att få ett sådant kvitto. Halva vårt elitlag är ju i den åldern och då är de bäst i landet. Det visar också att vi är bra på att utveckla unga spelare, de här har gjort stora framsteg de senaste åren, säger Uppsalas coach Michael Jestin i ett pressmeddelande.

Uppsala står fortfarande på noll i segerkolumnen efter fem spelade matcher och är i stort behov av poäng för att inte tappa mer mark. På lördag får de chansen på hemmaplan när tabellåttan Sollentuna kommer på besök.

– Ja, det har varit en tuff inledning på säsongen, men vi pratar och diskuterar det i laget. Vi håller på att lära oss ett snabbare spel som vi tror på och vi ser hur spelarna utvecklas och det gör att vi kan hålla motivationen uppe. Vi lär oss att spela bättre volleyboll och jobbar vi på på träningarna så kommer segrarna att komma, säger Michael Jestin vidare.

Toppmöte på damsidan

Utöver mötet mellan Uppsala och Sollentuna har vi ytterligare åtta matcher att se fram emot i helgen, varav hela sju spelas under lördagen.

Toppmötet mellan trean Örebro och hittills obesegrade nykomlingen till lika tabelltvåan Göteborg är en av alla intressanta tillställningar att sätta tänderna i.

Just Örebro dubblerar med match även på söndag, då man gästar Värnamo. Det finns alltså många poäng att hämta för närkingarna kommande dagar, men också många att förlora.

Att räkna poäng, studera spelschemat och granska tabellerna börjar bli allt viktigare. För nu återstår bara en månad innan halva grundserien är spelad. Och varför är det så viktigt? Jo, för då får vi veta vilka lag som kvalificerar sig för 2023 års upplaga av Grand Prix!

GP-racet tar sin början

Grand Prix är en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser. Varje år avgörs här Ungdoms-GP, Senior Grand Prix och Veteran-SM under ett och samma tak i Fyrishov, Uppsala. Tillsammans visar deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner att volleyboll är en idrott för hela livet!

Sveriges bästa elitlag gör upp om Grand Prix-titeln, som är den mest prestigefulla i volleyboll-Sverige näst efter SM.

Vilka lag som kvalificerar sig för GP avgörs när den tionde grundserieomgången blir komplett, onsdagen den 14 december. De fyra lag som där och då rankar högst på dam- respektive herrsidan belönas med Grand Prix-platserna.

Och med det säger vi, låt GP-racet börja!

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Under säsongsinledningen har det för vissa kunder varit problem att köpa tillgång till streamingen, men för många av de drabbade har det nu löst sig sedan leverantören av betaltjänsten öppnat för möjligheten att genomföra köp via PayPal. Läs mer här!

Toppbild fotad av Åke Lager.

HELGENS OMGÅNG
Damer
2022-11-12
15:00 Linköping – Hylte/Halmstad
15:00 Örebro – Göteborg
16:30 RIG Falköping – Gislaved
17:00 Sollentuna – Engelholm     

2022-11-13
17:30 Värnamo – Örebro

Herrar
2022-11-12
14:00 RIG Falköping – Floby
15:00 Uppsala – Sollentuna
16:00 Falkenberg – Södertelge

2022-11-13
18:00 Habo – Örkelljunga

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr