Klassiskt rivalmöte bland elva helgmatcher

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Helgen är här och med det en ny omgång elitseriematcher. Den här gången hela elva till antalet, med en jämn fördelning på dam- respektive herrsidan.

Sju lördagsmatcher följs av ytterligare fyra på söndagen.

Bland höjdpunkterna hittar vi ett riktigt klassikermöte mellan rivalerna Engelholms VS och Hylte/Halmstad Volley, som drabbar samman i Kungsgårdshallen 16:00 på söndag.

På senare år har Hylte/Halmstad varit det starkare laget. Två raka SM-guld skvallrar tillräckligt om den saken. H/H har även fyra raka segrar mot EVS och för att hitta senaste förlusten mot skåningarna får man backa bandet nästan två år.

Men att döma av starten på säsongen 2022/23 får Engelholm bära favoritskapet inför söndagens batalj, inte bara för att man spelar på hemmaplan. Laget toppar tabellen med sju segrar av sju möjliga, totalt 19 poäng och en imponerande setskillnad (21-4).

Hylte/Halmstad har i sin tur som bekant haft en betydligt trögare start än väntat. Endast två segrar på sex matcher är lagets facit. Att i det läget behöva ta sig an serieledaren på bortaplan är onekligen en tuff uppgift, men kanske kan rivalskapet fungera som tändvätska?

Vi noterar även lördagens toppmöte på herrsidan, mellan fyran Vingåker och ettan Falkenberg, samt att Södertelge, RIG Falköping herr och IKSU har en “sexpoängshelg” framför sig, med matcher på både lördag och söndag.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Toppbild: Robert Boman

HELGENS OMGÅNG
Damer
2022-11-19
13:00 Göteborg – Sollentuna
14:00 Linköping – Lund
15:00 Värnamo – RIG Falköping
15:00 Gislaved – IKSU  

2022-11-20
14:00 Örebro – IKSU
16:00 Engelholm – Hylte/Halmstad

Herrar
2022-11-19
14:00 Vingåker – Falkenberg
14:30 Sollentuna – RIG Falköping
16:00 Södertelge – Floby

2022-11-20
16:00 Södertelge – RIG Falköping
16:30 Habo – Lund

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr