Stjärnan ställs mot förra klubben i helgens toppmöte

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Efter att ha varit mer eller mindre fullt ös sedan premiären 24-25 september går Elitserien ner i varv kommande två helger. Endast fem matcher står på menyn 29-30 oktober, och under de sju dagarna som följer därpå är det faktiskt så lite som två matcher. Anledningen stavas bland annat U23-SM, som avgörs i Lund 5-6 november.

Men innan vi släpper i väg mer eller mindre alla lag på lite välförtjänt vila har vi alltså tre lördagsmatcher och två söndagsdrabbningar att se fram emot kommande dagar. På damsidan har vi bland annat mötet mellan serieledande Engelholm och tabellfyran Linköping som avgörs i Kungsgårdshallen 16:00 på söndag.

Ett liknande toppmöte bjuds även under lördagen på herrsidan då ettan Hylte/Halmstad tar emot trean Vingåker 16:30 i Halmstad Arena. Matchen är en intressant värdemätare för båda lagen, dessutom finns extra krydda till tillställningen i och med att Dardan Lushtaku gjorde flytten från just VVK till moderklubben H/H inför säsongen 2022/23. Nu återstår att se om stjärnpassaren kan utnyttja det faktum att han känner till både styrkor och svagheter hos nästan alla motståndarspelare som radar upp på andra sidan nät:

– Hans jobb är att lura motståndarblocket. Det är klart att jag hellre haft honom kvar i mitt lag, säger VVK-coachen Lukas Karlsson till Katrineholms-Kuriren.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Under säsongsinledningen har det för vissa kunder varit problem att köpa tillgång till streamingen, men för många av de drabbade har det nu löst sig sedan leverantören av betaltjänsten öppnat för möjligheten att genomföra köp via PayPal. Läs mer här!

Toppbild fotad av Håkan Wendler

HELGENS OMGÅNG
Damer
2022-10-29
14:00 Hylte/Halmstad – IKSU
14:00 Gislaved – Sollentuna    

2022-10-30
16:00 Engelholm – Linköping

Herrar
2022-10-29
16:30 Hylte/Halmstad – Vingåker

2022-10-30
16:00 Örkelljunga – Uppsala

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr