Dubbla lördagsderbyn bland tio helgmatcher

Helgen 22-23 oktober bjuder på en ny fullspäckad elitserieomgång. Elitserienvolleyboll.se levererar införrapport med länkar till livescore och streaming.

Tio matcher står på menyn i helgen, varav hela nio spelas superlördagen den 22 oktober. Bland drabbningarna hittar vi bland annat dubbla derbyn.

Först ut är tillställningen mellan Sollentuna och Södertelge, som servar igång 14:30 i Arena Satelliten. Båda kombattanterna är i stort behov av poäng efter att ha inlett med en seger vardera under de fyra första omgångarna. Tabellen är visserligen tajt, men vill man haka på i den övre halvan av tabellen är det dags att börja röra på sig.

17:30 börjar nästa derby, då i Skåne. Lund tar emot Örkelljunga, och stirrar man sig blind på tabellkolumnerna över vunna och förlorade matcher får hemmalaget stå som favoriter. Men vi höjer ett varningens finger för ÖVK, som tagit poäng i samtliga fyra matcher de spelat, men samtidigt lyckats med konststycket att förlora tre av dem i skiljeset.

Vi flaggar också för mötet mellan Hylte/Halmstad och nykomlingen Göteborg, med start 14:00. De regerande mästarna H/H har fått en knackig start på säsongen och hittills samlat ihop tre poäng på lika många matcher. Göteborg är å sin sida ett av blott tre lag som ännu inte förlorat under säsongen 2022/23, men då ska också poängteras att de bara hunnit spela två matcher. Under söndagen väntar alltså en ensam fajt, men det är inte vilken som helst. 15:00 är det dukat för tidig toppmatch när serietrean Örebro tar emot tvåan Linköping i Idrottshuset. Missa inte den!

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Under säsongsinledningen har det för vissa kunder varit problem att köpa tillgång till streamingen, men för många av de drabbade har det nu löst sig sedan leverantören av betaltjänsten öppnat för möjligheten att genomföra köp via PayPal. Läs mer här!

Toppbild: Per Eliasson.

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr