Finalreprisen kan avgöra toppstriden

Elitserienvolleyboll.se med en kort rapport samt länkar till livesändningar och livescore inför helgens elitserieomgång!

Fem dammatcher och hela nio herrmatcher kombinerar för totalt 14 elitseriebataljer att se fram emot under helgen 20-21 februari. Åtta spelas på lördag och ytterligare sex följer på söndag.

Bland höjdpunkterna hittar vi en repris från januari månads Grand Prix-final på herrsidan mellan Sollentuna och Hylte/Halmstad. Matchen spelas på söndag 15:00 i Halmstad Arena och utgör dessutom en seriefinal där oerhört viktiga poäng står på spel i den fortsatta kampen om seriesegern. Det lag som sedermera slutar högst upp i tabellen säkrar toppseedning till kommande SM-slutspel, vilket ger garanterad hemmaplansfördel i samtliga faser.

Både SVK och H/H “dubblerar” med matcher lördag och söndag. Lyckas Sollentuna få med sig maximala sex poäng kan de också titulera sig seriesegrare. Hylte/Halmstad lär dock göra allt för att stå ivägen för den saken. Hoppet om att norpa förstaplatsen lever i allra högsta grad. Hallänningarna torde dessutom vara stärkta och fulla av självförtroende med utgången av GP-finalen i färskt minne. Där och då stod man som mästare efter en rafflande femsetare.

Hylte/Halmstad är också ytterst nära att säkra seriesegern på damsidan. Blir det tre poäng i söndagens hemmamatch mot Lund stärker laget sina aktier ytterligare. Med 16 grundseriematcher spelade har laget ännu att förlora sitt första set. 48 raka akter har fallit i de nyblivna Grand Prix-mästarnas favör. Galet imponerande! Passerar de 50-strecket i helgen?

Nära nå 2000 anfallspoäng

Den här helgen är det herrspelarna som dominerar när vi tar en titt på Elitseriens ”Milestone Tracker” som signalerar att följande milstolpar kan passeras kommande dagar:

• Vingåkers spiker Tomasz Mroz är 14 poäng från att göra anfallspoäng nummer 2000 i sin elitseriekarriär. Med två matcher i helgen är det mycket som talar för att han krossar gränsen.

• Mroz VVK-kollega Jens Ahremark har åtta block kvar till totalt 400. Inte alls otänkbart att den mångårige landslagsmannen når milstolpen i helgen. Det är som sagt två matcher på menyn.

• Sollentunas lagkapten Staffan Blomgren, som nyligen passerade 3000 elitseriepoäng, är nu också nära att nå 200 serveess. Ytterligare två i helgens två matcher skulle göra att han når noteringen.

Alla matcher livestreamas
Samtliga matcher som spelas i Elitserien går att följa via både livescore och livestream på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade med tabeller och spelscheman.

På volleytv.se, Elitseriens nya streamingtjänst, visas alla grundserie- och slutspelsmatcher samlat på en och samma plattform.

Läs mer om streamingalternativen och hur du registrerar ett konto!

Foto: Robert Boman

HELGENS MATCHER
Dammatcher
2021-02-20
14:00 IKSU vs RIG Falköping
15:00 Lindesberg vs Engelholm
15:00 Lund vs Värnamo

2021-02-21
12:30 Hylte/Halmstad vs Lund
15:00 Linköping vs IKSU

Herrmatcher
2021-02-20
14:00 Vingåker vs Floby
15:00 Sollentuna vs Habo
16:00 Örkelljunga vs Uppsala
16:30 RIG Falköping vs Södertelge
17:30 Lund vs Hylte/Halmstad

2021-02-21
15:00 Uppsala vs RIG Falköping
15:00 Hylte/Halmstad vs Sollentuna
16:00 Örkelljunga vs Falkenberg16:00 Södertelge vs Vingåker

LÄNKAR
• Streaming säsongen 2020/21 (köpinfo, frågor & svar, med mera)• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se