Stormöte och derby bland helgens matcher

Elitserienvolleyboll.se med en kort rapport samt länkar till livesändningar och livescore inför helgens elitserieomgång!

Sex dammatcher och sju herrmatcher står på menyn och är jämnt fördelade med sex bataljer på både lördag och ytterligare sju på söndag.

Bland höjdpunkterna hittar vi ett klassiskt stormöte på damsidan mellan Engelhoms VS och Örebro Volley, som länge tampats i toppen av svensk elitvolleyboll. Lagen ligger för närvarande på tredje respektive andra plats i tabellen, där hemmaspelande EVS har tre poäng upp till Örebro med fyra matcher kvar att spela. Mycket talar för att kombattanterna kan komma att ställas mot varandra i SM-slutspelet som nalkar. Kanske helgens drabbning ger oss en fingervisning om hur styrkeförhållandet ser ut lagen emellan? När de möttes senast, i Grand Prix-semifinal, avgick EVS med segern i tre raka akter.

På herrsidan väntar derby mellan Falköping och Floby. Vi ser också Vingåker, Lund, Falkenberg och Södertelge dubblera med matcher både lördag och söndag, där många viktiga poäng står på spel i den tajta strid som pågår i “mittenträsket”.

SVK-spelare mot milstolpar

Inför helgens omgång signalerar Elitseriens ”Milestone Tracker” att dubbla Sollentunaspelare är nära att passera respektabla milstolpar:

• Herrarnas lagkapten Staffan Blomgren, som nyligen passerade 3000 elitseriepoäng, är nu också nära att nå 200 serveess. Ytterligare två i söndagens match mot RIG Falköping skulle göra att han når noteringen.
• Damlagets Isabelle Falck är blott sju poäng från att nå totalt 1500. I söndagens match mot RIG Falköping, vilken blir hennes 150:e i elitseriekarriären, har hon chans att nå milstolpen.

Alla matcher livestreamas

Samtliga matcher som spelas i Elitserien går att följa via både livescore och livestream på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade med tabeller och spelscheman.

På volleytv.se, Elitseriens nya streamingtjänst, visas alla grundserie- och slutspelsmatcher samlat på en och samma plattform.

Läs mer om streamingalternativen och hur du registrerar ett konto!

Foto: Robert Boman

HELGENS MATCHER
Dammatcher
2021-02-13
14:30 RIG Falköping vs Värnamo
16:00 Engelholm vs Örebro
16:00 Linköping vs Gislaved

2021-02-14
13:30 RIG Falköping vs Sollentuna
14:00 Gislaved vs Örebro
15:00 Värnamo Lindesberg

Herrmatcher
2021-02-13
15:00 Falkenberg vs Vingåker
15:00 Örkelljunga vs Södertelge
15:00 Floby vs RIG Falköping

2021-02-14
15:00 Floby vs Södertelge
16:00 Habo vs Vingåker
16:00 RIG Falköping vs Sollentuna
17:00 Falkenberg vs Lund

LÄNKAR
• Streaming säsongen 2020/21 (köpinfo, frågor & svar, med mera)• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se