Elitseriehelg: Tio matcher och fria testsändningar

Den ännu unga Elitseriesäsongen 2020/21 fortsätter lördag och söndag med omgång 2, som bjuder på tio nya matcher. Elitserienvolleyboll.se levererar införsnack samt länkar till livescore och de fria testsändningarna på Serieportalen!

Under premiäromgången för en vecka sedan välkomnades 20 av de totalt 22 elitserielagen in i spelet. Undantagen var Gislaved på damsidan, samt guldtippade Hylte/Halmstads herrar; två lag som gör sina första framträdanden för säsongen nu i helgen.

Gislaved tar emot Sollentuna hemma i Gisle Sportcenter på lördag för en spännande och potentiellt jämn drabbning mellan två lag som de senaste säsongerna konkurrerat precis under det absoluta toppskiktet i tabellen.

Hylte/Halmstads herrar inleder i sin tur på söndag borta mot ett Habo Wolley som fick upp flåset rejält i säsongsdebuten och maratonmatchen mot Lunds VK, där resultatet skevs till 3-2 till fördel för skåningarna.

I övrigt kan vi bland annat se fram emot förväntade toppmötet mellan storsatsande Vingåkers VK och Grand Prix-mästaren Sollentuna, där ett revanschsuget VVK lär sikta på att studsa tillbaka från det skrällartade premiärnederlaget mot nykomlingen Uppsala.

Så följer du helgens matcher

Samtliga helgens matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore och livestatistik på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

Dessutom fortsätter vi med de fria testsändningarna på Elitseriens nya streamingtjänst, som rullas ut successivt under inledningen av säsongen.

Uppstart sker i september/oktober och under den här perioden kan matchutbudet variera från vecka till vecka fram till dess att allt är på plats.

Förhoppningen är att kunna teststreama så många som möjligt av helgens totalt tio matcher, fritt för alla att se via Serieportalen!

Testsändningarna görs för att kalibrera, finjustera och prova tekniken för streaminglösningen – allt för att vi så snart som möjligt ska kunna erbjuda både nyfrälsta och redan inbitna volleybollfantaster möjligheten att följa alla elitseriematcher via PPV, varje omgång.

Du som tittare kan bidra till den fortsatta utvecklingen. Skapa ett kostnadsfritt streamingkonto och titta på en, flera eller alla helgens sändningar. Hör sedan gärna av dig till info@volleyboll.se med feedback.

Se frågor och svar om den nya streamingtjänsten längre ner i artikeln.

Toppbild: Daniel Lubner

HELGENS MATCHER

Dammatcher
2020-10-03
14:00 Örebro vs Lund
14:00 Gislaved vs Sollentuna
14:30 RIG Falköping vs IKSU
16:00 Linköping vs Hylte/Halmstad

2020-10-04
16:00 Engelholm vs Lindesberg

Herrmatcher
2020-10-03
14:00 Vingåker vs Sollentuna
15:00 Floby vs Lund
17:00 RIG Falköping vs Uppsala

2020-10-04
16:00 Habo vs Hylte/Halmstad
17:00 Falkenberg vs Örkelljunga

FRÅGOR & SVAR

Hur skapar jag ett streamingkonto?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Välj och klicka på den match/stream du vill se.
3. Välj fliken ”Sign Up”, fyll i uppgifterna och registrera ditt konto.
4. Klart! Nu är du redo att titta på premiärhelgens matcher. Streamen sätts igång tidigast cirka 15 minuter innan matchstart. Spara dina inloggningsuppgifter på ett säkert sätt.

Kostar det att registrera ett streamingkonto, och vad får jag tillgång till?
Det kostar inget att registrera sig. Under premiärhelgen ger kontot dig tillgång till alla testsändningar. När streaminglösningen senare i höst är på plats i sin helhet kommer matcherna sändas som pay-per-view (PPV). Om du där och då vill få tillgång till PPV-sändningarna kommer du behöva komplettera med dina betalningsuppgifter för att kunna genomföra ett köp.

Jag har registrerat ett konto, hur tittar jag på en stream?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Välj och klicka på den match/stream du vill se och logga in (om du inte redan är inloggad).
3. Streamen sätts igång cirka 15 minuter innan matchstart.

Matchen har startat, men streamen fungerar inte?
Fram till att sändningen startar visas textmeddelandet ”Currently, there’s no stream available for this fixture”. Ingen sändning? Då kan det vara så att sändningen inte är tillgänglig. Helgens sändningar genomförs på test och utan garantier om att alla blir av, även om så är målet. Streaminglösningen är i en uppstartsfas och vi ber därför om överseende med eventuella problem.

Jag har skapat ett streamingkonto, hur hanterar jag min prenumeration och mina inloggningsuppgifter?
1. Välj och klicka på valfri stream som ligger planerad på Serieportalens streamingsida.
2. Logga in med dina kontouppgifter.
3. När du loggat in, klicka på symbolen längst ned till höger på sidan för att hantera ditt streamingkonto.

Vad kommer PPV-sändningarna kosta, och kommer det säljas paket?
Streamingtjänsten är i en uppstartsfas där målet just nu är att få till testsändningar från alla arenor. Parallellt jobbar vi för att inom snar framtid kunna presentera erbjudanden som vi tror kommer vara intressanta för både nyfrälsta och redan inbitna volleybollfantaster och som gör det möjligt att följa alla elitseriematcher via PPV på Serieportalen.

LÄNKAR
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se