Helgens tio elitseriematcher testsänds

Tio matcher står på menyn kommande helg när elitseriesäsongen dundrar vidare med omgång 3. Samtliga drabbningar testsänds fritt via Serieportalen!

Bland helgens fem dammatcher hittar vi bland annat en tidig seriefinal mellan guldtippade Hylte/Halmstad och regerande Grand Prix-mästaren Örebro. Kombattanterna toppar alltså den “unga” tabellen efter två omgångar och står obesegrade på sex poäng vardera, helt utan setförluster. Matchen startar 14:00 på lördag och öppnar därmed den intensiva volleybollhelgen.

Vi ser också Lund ta emot Gislaved för ett möte där båda lagen jagar sina första poäng för säsongen. Hemmalagets vänsterspiker Stina Rix, fostrad i Ystads VK, lär vara en av matchens förgrundsfigurer; utöver segern jagar hon också en mäktig notering på totalt 2000 gjorda elitseriepoäng. Slår 23-åringen in ytterligare nio på lördag, med start 17:30, når hon den häftiga milstolpen!

Även på herrsidan kan vi se fram emot fem härliga matcher, fyra på lördag och en på söndag. Bland bataljerna finns exempelvis “nykomlingsmötet” mellan obesegrade (!) Uppsala, som rivstartat med två raka trepoängare, och Floby, som satte sig i respekt i hemmapremiären förra helgen genom att pressa Lund till en femsetare.

Så följer du helgens matcher

Samtliga helgens matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore och livestatistik på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

Dessutom fortsätter vi med de fria testsändningarna på Elitseriens nya streamingtjänst, som rullas ut successivt under inledningen av säsongen.

Uppstart sker i september/oktober och under den här perioden kan matchutbudet variera från vecka till vecka fram till dess att allt är på plats.

Förhoppningen är att kunna teststreama så många som möjligt av helgens totalt tio matcher, fritt för alla att se via Serieportalen!

Testsändningarna görs för att kalibrera, finjustera och prova tekniken för streaminglösningen – allt för att vi så snart som möjligt ska kunna erbjuda både nyfrälsta och redan inbitna volleybollfantaster möjligheten att följa alla elitseriematcher via PPV, varje omgång.

Du som tittare kan bidra till den fortsatta utvecklingen. Skapa ett kostnadsfritt streamingkonto och titta på en, flera eller alla helgens sändningar. Hör sedan gärna av dig till info@volleyboll.se med feedback.

Se frågor och svar om den nya streamingtjänsten längre ner i artikeln.

Foto: Robert Boman

HELGENS MATCHER

Dammatcher
2020-10-10
14:00 Hylte/Halmstad vs Örebro
14:00 IKSU vs Linköping
15:00 Lindesberg vs Värnamo
17:30 Lund vs Gislaved

2020-10-11
16:00 Engelholm vs RIG Falköping

Herrmatcher
2020-10-10
15:00 Lund vs Vingåker
16:00 Habo vs Sollentuna
16:00 Uppsala vs Floby
16:30 Hylte/Halmstad vs Södertelge

2020-10-11
17:00 Falkenberg vs RIG Falköping

FRÅGOR & SVAR

Hur skapar jag ett streamingkonto?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Välj och klicka på den match/stream du vill se.
3. Välj fliken ”Sign Up”, fyll i uppgifterna och registrera ditt konto.
4. Klart! Nu är du redo att titta på premiärhelgens matcher. Streamen sätts igång tidigast cirka 15 minuter innan matchstart. Spara dina inloggningsuppgifter på ett säkert sätt.

Kostar det att registrera ett streamingkonto, och vad får jag tillgång till?
Det kostar inget att registrera sig. Under premiärhelgen ger kontot dig tillgång till alla testsändningar. När streaminglösningen senare i höst är på plats i sin helhet kommer matcherna sändas som pay-per-view (PPV). Om du där och då vill få tillgång till PPV-sändningarna kommer du behöva komplettera med dina betalningsuppgifter för att kunna genomföra ett köp.

Jag har registrerat ett konto, hur tittar jag på en stream?
1. Klicka in på Serieportalens streamingsida.
2. Välj och klicka på den match/stream du vill se och logga in (om du inte redan är inloggad).
3. Streamen sätts igång cirka 15 minuter innan matchstart.

Matchen har startat, men streamen fungerar inte?
Fram till att sändningen startar visas textmeddelandet ”Currently, there’s no stream available for this fixture”. Ingen sändning? Då kan det vara så att sändningen inte är tillgänglig. Helgens sändningar genomförs på test och utan garantier om att alla blir av, även om så är målet. Streaminglösningen är i en uppstartsfas och vi ber därför om överseende med eventuella problem.

Jag har skapat ett streamingkonto, hur hanterar jag min prenumeration och mina inloggningsuppgifter?
1. Välj och klicka på valfri stream som ligger planerad på Serieportalens streamingsida.
2. Logga in med dina kontouppgifter.
3. När du loggat in, klicka på symbolen längst ned till höger på sidan för att hantera ditt streamingkonto.

Vad kommer PPV-sändningarna kosta, och kommer det säljas paket?
Streamingtjänsten är i en uppstartsfas där målet just nu är att få till testsändningar från alla arenor. Parallellt jobbar vi för att inom snar framtid kunna presentera erbjudanden som vi tror kommer vara intressanta för både nyfrälsta och redan inbitna volleybollfantaster och som gör det möjligt att följa alla elitseriematcher via PPV på Serieportalen.

LÄNKAR
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se