Startklart: Elitseriepremiären är här!

Tiden är inne! I helgen servar vi igång elitseriesäsongen 2020/21. Elitserienvolleyboll.se har samlat nyttig info och länkar till livescore och streaming.

Med den snöpliga fjolsäsongen i backspegeln, och en lång försäsong med tuffa träningsläger och mängder med matcher, står klubbarna nu redo att inleda jakten på mästartitlarna. Elva damlag och elva herrlag från 18 olika föreningar tar plats i startfältet.

I helgen dundrar skådespelet igång. Ridån går upp och premiäromgången bjuder oss på tio actionfyllda matcher, bland annat ett rivalmöte mellan guldtippade Hylte/Halmstad och ett Engelholms VS som jagar sitt sjätte (!) raka SM-guld.

Foto: Robert Boman

“Menar allvar med vår satsning”

Vi får också se de tre nykomlingarna, Umeålaget IKSU på damsidan samt Uppsala och Floby på herrsidan, göra sina första framträdanden sedan avancemangen till svensk elitvolleybolls finrum. Och det är både högintressanta och tuffa bataljer som väntar dem:

  • IKSU tar emot ett Värnamo VBA som agerade “rookies” under fjolsäsongen och som imponerande genom att nå kvartsfinal i det abrupt avslutade SM-slutspelet.
  • Floby bortaspelar mot väntade topplaget Sollentuna VK, som är guldtippade av två elitseriecoacher och som kliver in i säsongen som regerande Grand Prix-mästare. Ett minst sagt utmanande premiärmotstånd väntar alltså Floby, med under veckan har klubben presenterat dubbla proffsförstärkningar från Australien och USA:
    – Vi vill visa att vi menar allvar med vår satsning på högsta nivå, säger sportchefen Kalle Nordén till Falköpings Tidning.
  • Även för Uppsala väntar ett riktigt elddop i premiären där Vingåkers VK står för motståndet hemma i Fyrishov. VVK:s lagbygge ser minst sagt lovande ut efter en aktiv ”silly season” där bland annat landslagsmeriterade Linus Ekstrand och Jens Ahremark värvats. I UVBS återfinns dock passarförvärvet Alex Jenkins, som har spelat hela 99 matcher för just VVK. Engelsmannen lär efter sina säsonger hos sörmlänningarna ha hyfsat bra koll på både spelsätt, styrkor och svagheter. Kanske kan Uppsala dra nytta av det för att skaka förhandsfavoriten?

Foto: Daniel Carlstedt

Så följer du helgens matcher

Samtliga helgens matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

Förhoppningen är också att flera av helgens elitseriematcher ska visas live på Serieportalen med hjälp av den breda streaminglösning som säkrats, och som framåt kommer innebära att alla elitseriematcher visas som ”Pay per view” samlat på en och samma plattform.

Streaminglösningen rullas ut successivt under hösten och har uppstart under september/oktober, vilket gör att utbudet kan variera från vecka till vecka fram till dess att allt är på plats. Helgens testsändningar visas fritt för alla!

Nu laddar vi, volleybollvänner!

PREMIÄROMGÅNGEN
Dammatcher
2020-09-26
13:00 Hylte/Halmstad vs Engelholm
14:00 IKSU vs Värnamo
14:30 Sollentuna vs Örebro
15:00 Lindesberg vs Linköping
15:00 Lund vs RIG Falköping

Herrmatcher
2020-09-26
17:00 Sollentuna vs Floby
17:30 Lund vs Habo

2020-09-27
16:00 Örkelljunga vs RIG Falköping
16:00 Södertelge vs Falkenberg
16:00 Uppsala vs Vingåker

LÄNKAR
Se premiäromgången med fria testsändningar
Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
Spelschema damer
Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se