Bred streaminglösning för Elitserien

Svenska Volleybollförbundet har slutit avtal med Genius Sports om livestreaming av Elitserien från och med säsongen 2020/21.

Elitvolleyboll upplevs bäst på plats, men det är också världens bästa TV-sport! Därför är det med stor glädje elitserienvolleyboll.se kan berätta att det från och med säsongen 2020/21 kommer livestreamas elitseriematcher samlat på en och samma webbplats.

I över tio år har Svenska Volleybollförbundet samspelat med Genius Sports (Data Project) för att leverera data, så som livescore, tabeller, spelscheman och statistik, för landets volleybollserier. Nu addderas stream till det.

Det nya avtalet omfattar prisbelönta GeniusLive, en automatiserad livestreamingtjänst och produktionslösning som kommer innebära att alla elitseriematcher går att följa direkt via ”Pay per view” på Serieportalen och elitserienvolleyboll.se. Sändningarna utgörs i sitt grundutförande av en fast enkameralösning med grafik.

Streaminglösningen rullas ut successivt under hösten. Uppstart sker i september/oktober med testsändningar vilket gör att matchutbudet kan variera från vecka till vecka fram till dess att allt är på plats.

– Att vi snart kan erbjuda både svenska och internationella volleybollfantaster möjligheten se alla elitseriematcher på ett och samma ställe känns mycket glädjande. Det här är ett viktigt steg i vår strävan att tillgängliggöra och synliggöra volleybollmatcher för en bredare publik. Det kan ge en kedjereaktion av positiva effekter som gynnar både Svensk volleyboll i allmänhet och Elitserien och dess klubbar i synnerhet, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.