Fortsättningsserierna i volleyboll, Linköpings VC

Sista matcherna i fortsättningsserierna!

I helgen är det dags för de sista matcherna i fortsättningsserierna innan slutspelet drar igång. Och nog är det spännande in i det sista. Slutspelsplatser, slutspelsmotståndare och eventuella kvalplatser. Allt avgörs i helgen!

DAMER

På damsidan bjuds vi på fyra matcher och samtliga spelas på lördag. I Playoff-serien är kvartsfinallagen redan klara i Engelholm, Örebro, Lindesberg och Hylte/Halmstad. Gislaved, som under lördagen tar emot Engelholm som redan är klara seriesegrare, får sikta in sig på åttondelsfinal.

Playoff-seriens andra match är mellan Örebro och Lindesberg, sistnämnde har chans att avancera från delad tredjeplats vid vinst. Annars stannar tabellpositionerna som de är om Örebro tar de tre poängen.

I Playoff In-serien är det desto mer på spel. De tre högst placerade lagen går vidare till åttondelsfinal medan de två sista lagen får kvala för att behålla sin plats till kommande Elitseriesäsong. I dagsläget är det två åttondelsfinalklara lag i Linköping och Sollentuna. Det är även klart att Degerfors, som möter Sollentuna i helgen, får sikta in sig på kvalet istället för vidare slutspel.

Vilket lag av Svedala och Lund som kniper den sista åttondelsfinalen, och därmed undviker kval, är dock ej klart. Svedala spelar inte i den sista omgången så de är beroende av de andra resultaten. Om Lund besegrar Linköping på lördag så är det istället de som kniper tredjeplatsen före Svedala. Med andra ord ska det spelas om viktiga poäng i helgen.

Damernas Playoff
2019-03-09
14:00 – Gislaved vs. Engelholm (Livesändning!)
15:00 – Örebro vs. Lindesberg (Livesändning!)

Tabell
Engelholm                      17 poäng
Örebro                            12 poäng
Lindesberg                       7 poäng
Hylte/Halmstad              7 poäng
Gislaved                           1 poäng

Mer info om damernas Playoff inklusive spelschema framöver hittar ni här.

Damernas Playoff In
2019-03-09
13:00 – Linköpings VC vs. Lund (Livesändning!)
15:00 – Degerfors vs. Sollentuna  (Livesändning!)

Tabell
Linköpings V               15 poäng
Sollentuna                    13 poäng
Svedala                          8 poäng
Lund                               5 poäng
Degerfors                      3 poäng

Mer info om damernas Playoff In inklusive spelschema framöver hittar ni här.

HERRAR

I herrarnas Playoff-serie är det minst sagt spännande. Inför lördagens avslutande matcher av fortsättningsserien har vi Falkenberg och Hylte/Halmstad som redan är klara för kvartsfinal men efter det är det desto oklarare. Just nu delar Örkelljunga och Linköping på andraplatsen vilket i dagsläget innebär kvartsfinal. Men Sollentuna kan vid vinst mot Hylte/Halmstad gå om åtminstone Örkelljunga som vilar från den sista omgången.

Skulle både Sollentuna och Linköping, som möter Falkenberg, vinna puttas Örkelljunga ner till en sista plats vilket skulle innebära åttondelsfinal. Så även i denna serie har vi spänning och kamp om viktiga poäng in i det sista.

Playoff In-serien är inför helgens avslutande matcher redan avgjord i vilka som går vidare då Lund, Habo och Vingåker parkerar på de tre första platserna. Avståndet upp till topptrion är för stort för Södertelge som därmed spelar säsongens sista match när de möter Habo på bortaplan under lördagen. Även om det är klart vilka tre lag som går vidare så kan tabellpositionerna ändras in i det sista även här vilket skulle påverka förutsättningar inför åttondelsfinalerna. Tabelltrean ställs mot det sistplacerade laget i Playoff-serien medan ettan och tvåan gör upp med varandra. Vilka de lagen är vet vi först efter helgen.

Herrarnas Playoff
2019-03-09
15:30 – Sollentuna vs. Hylte/Halmstad (Livesändning!)
16:00 – Linköpings VC vs. Falkenberg (Livesändning!)

Tabell
Falkenberg                      10 poäng
Hylte/Halmstad              10 poäng
Örkelljunga                        9 poäng
Linköpings VC                    9 poäng
Sollentuna                          6 poäng

Mer info om herrarnas Playoff inklusive spelschema framöver hittar ni här.

Herrarnas Playoff In
2019-03-09
17:00 – Habo vs. Södertelge (Livesändning!)
2019-03-10
15:00 – Lund vs. Vingåker (Livesändning!)

Tabell
Lund                      11 poäng
Habo                        9 poäng
Vingåker                  8 poäng
Södertelge              4 poäng

Mer info om herrarnas Playoff inklusive spelschema framöver hittar ni här.

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
29-30 september: Premiärhelgen
19-20 januari: Grand Prix
3 februari: Sista grundserieomgången fullbordas
9 februari: Fortsättningsserierna Playoff och Playoff In startar
15 mars: SM-slutspelet startar
Månadsskiftet april/maj: Svenska mästare koras

LÄS MER
Om elitseriesäsongen 2018/19
Elitseriens serieupplägg och SM-slutspel

Foto: Robert Boman.