Lund säkrar sjätteplatsen

Det blev en ny seger på hemmaplan för Lund i Playoff In:s sista omgång mot gästande Vingåker. Siffrorna skrevs till 3-1 och vinsten var i slutändan välförtjänt även om det stod och vägde lite efter två set.

– Vi har en något större bredd än vad Vingåker visar upp idag, konstaterar spelande tränare Faeez Alloush tätt efter matchen.

Lund vinner första set övertygande och har även grepp om andra set vid ledning 21-19 men gästerna reser sig och genom en fin serveserie av Andzej Savostenok kan Vingåker vända på steken och vinna med 23-25. De efterföljande två seten följer ungefär samma mönster. Vingåker tar en tidig ledning men hemmalaget jobbar sig ikapp och kan sedan skaffa sig ett avgörande poängövertag mot slutet av respektive set.

– Det kändes bra idag och tack vare bättre servemottagning har vi en chans att variera vårt anfallsspel på ett annat sätt än våra motståndare, det blev nyckeln till segern avslutar Alloush.

Fyra av Lunds spelare gör fler än 11 poäng där center Caleb Watson sticker ut lite extra med hela 9 blockpoäng. En notering som också gav honom pris som hemmalagets bäste spelare.

För Lund väntar nu ett historiskt första slutspel på herrsidan som inleds på hemmaplan mot sjundeplacerade Habo. Åttondelsfinalen spelas i bäst av fem matcher och påbörjas under kommande helg.

Matchfakta:
Lunds VK – Vingåker VK 3-1 (25-17, 23-25, 25-21, 25-21)

Poäng
Poängbäst Lund: Faeez Alloush 26p, August Borna 13p
Poängbäst Vingåker: Albin Bishop Eriksson 22p, Tomasz Mroz 15p.
Publik: 94

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärd: Alfa Lavla)
Lund: Caleb Watson
Vingåker: Albin Bishop Eriksson

Länkar:
Statistik
Spelsschema
Tabell
Lunds VK
Vingåker

Text: Lunds VK
Bild: Lund firar vunnen poäng (Foto: Senad Honic)