Kval till Elitserien 2019/20

Snart stundar slutspel i årets Elitseriesäsong men vi har ytterligare ödesdigra matcher att se fram emot. På damsidan blir det nämligen ett rafflande kval om att få spela i nästa säsongs upplaga av Elitserien. Detta medan vi redan nu kan välkomna Säters herrar till säsongen 2019/20.

Eftersom herrarnas serie innefattar ett lag mindre än damerna så sker inget negativt kval i år. Säter är det enda lag som anmält sig till årets kval och därmed välkomnar vi Säter till Elitserien säsongen 2019/20. Tränare Per Eriksson ser fram emot den nya utmaningen.

– Det ska bli roligt och utmanande att möta de bästa lagen i svensk volleyboll varje helg. Vi känner att vi har en bra spelartrupp som vi vill ge chansen att spela på högsta elit. Den här spelartruppen har vi haft ett tag och breddat med unga talangfulla spelare längs vägen och vi har en stomme skickliga spelare som ville ha fler utmaningar., sa han och la till;

– Så vi känner oss peppade att möta bra lag varje helg! Nu kan vi redan nu ladda krutet för säsongen 2019, avslutade Säters tränare Per Eriksson.

Kvalserie på damsidan

På damsidan har vi, utöver det stundande slutspelet, ett tufft kval att se fram emot. I Playoff In-serien står det efter helgen klart att Degerfors slutar sist vilket innebär att de är utslagna från årets slutspel och istället får ställa sig in på kval. Om det blir Lund eller Svedala som gör de sällskap i kvalet återstår att se med en omgång kvar av Playoff In.

Från division ett har IKSU, Värnamo och Stockholms Vingar anmält sig till damkvalet så vi får en grupp på fem lag som gör upp om två Elitserieplatser. Kvalet inleds helgen vecka 13, det vill säga den sista helgen i mars. Senast vecka 17 vet vi vilka damlag som spelar i Elitserien nästa säsong.

Spelschemat för damernas kval publiceras preliminärt måndagen den 11 mars efter avslutande omgång av den pågående Playoff In-serien.