Vinst för Lund efter fem set mot Habo

För tredje gången den här säsongen stod Lund som segrare mot Habo, denna gång i fortsättningsseriens Playoff In:s första match. En något trevande match som gick till fem set och där hemmalaget till slut kunde dra det längsta strået.

– Vi får en bra start och första set går ganska enkelt, det gör oss något bekväma för fortsättningen, konstaterar spelande tränare Faeez Alloush efter matchen. Vi tror att resten av matchen ska gå lika lätt men så fungerar tyvärr inte volleyboll. Det gäller att kämpa hela vägen om man ska vinna matcher.

Habo spelar upp sig och lagen turas om att vinna vartannat set fram till femte och avgörande. Jämnt upp till 8-8 innan Lund kan koppla ett grepp om tillställningen, ett grepp som utökas fram till seger med 15-11.

Givetvis skönt att vi kan vinna och ta extrapoängen idagfortsätter Alloush. Precis som många andra lag så här års har vi haft det lite kämpigt med sjukdomar och liknande som påverkat träningsrytmen den senaste tiden.

Planens dominant var utan tvekan August Borna med sina 34 poäng. I och med segern är också en historisk plats i slutspelet säkrat för Lunds herrar. De två avslutande matcherna mot Södertelge och Vingåker kommer nu avgöra vilken åttondel laget hamnar i.

Matchfakta:
Lunds VK – Habo Wolley 3-2 (25-21, 17-25, 25-19, 20-25, 15-11)

Poäng
Poängbäst Lund: August Borna 34p, Faeez Alloush 16p.
Poängbäst Habo: Keaton Strom 19p, Lars Wilmsen 17p.
Publik: 92

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärd: Lundachark)
Lund: August Borna
Habo: Lars Wilmsen

Länkar:
Statistik
Spelsschema
Tabell
Lunds VK
Habo Wolley

Text: Lunds VK
Foto: Petter Borna