Kan Sollentuna VK Herr spräcka nollan?

– För oss handlar det bara om att fortsätta att spela bra volleyboll mot landets fyra bästa lag. Det är samma taktik, samma play, samma anfall, som ger oss poäng mot dom sämsta lagen i som mot dom bästa, säger SVK Herrs tränare Lauri Hakala inför lördagens match mot Linköping.

Starten på fortsättningsserien har varit tuff för Sollentunaherrarna. Med en skadad Staffan Blomgren saknar laget både sin bästa poänggörare och sin lagkapten.
– Jag mår bättre men det är fortfarande inte säkert när jag kan börja spela fullt ut igen, säger Staffan Blomgren.

Linköpings VC står för motståndet
– Dom vilade några nyckelspelare mot Habo för två veckor sen, men vi räknar med att alla är på plats, berättar Sollentunakaptenen. Svårigheten med LVC är att dom har bra spelare på alla positioner och gör sällan misstag. För att vi ska lyckas vinna mot dom behöver vi spela väldigt snålt och samtidigt pressa dom i vår serve. Vi har inte utrymme att ge dom några billiga poäng.

Linköping spelade ingen match under fortsättningsseriens första runda, utan kommer till Sollentuna efter två veckors matchvila.

Sergej Engström är hoppfull inför matchen

Den SVK-fostrade centern gör sin 100:e match i Elitserien, alla i Sollentunatröjan. Sergej Engström är på sin femte säsong i Elitserien och har nu etablerat sig som en av landets bästa centrar vilket även lett till en landslagsplats.
– Det är såklart kul när det man jobbat på ger resultat men även att kunna bidra mer till laget är viktigt för mig, säger han om sina framgångar. Samtidigt känner jag hur mycket mer det finns att utveckla, vilket är motiverande då jag inser att jag är långt ifrån min potential. Denna säsong känner jag mig i allmänhet lugnare på planen, speciellt mot tuffare motstånd. En sådan sak är extremt viktigt mot ett lag som Linköping.

Matchen sänds av Sollentuna VK:s nya samarbetspartner Volleykanalen!

Lördag, 16 februari, Sollentuna sim- och sporthall:
SVK Herr mot Linköpings VC – matchstart 17:00

Text: Michael Jestin
Foto: Emma Trepte