Kamp om placeringarna i fortsättningsserierna

Fortsättningsserierna är i allra högsta grad fortfarande igång – det kan vi konstatera efter helgens matcher som tightade till redan tighta tabeller.

Inför helgen var det en tuff kamp om topp fyra-placeringarna i Playoff-grupperna på både dam- och herrsidan. De fyra första lagen i Playoff-grupperna är nämligen garanterade en plats i årets kvartsfinal medan det sämst placerade laget i gruppen gör upp med de tre högst placerade lagen i Playoff In-gruppen i åttondelsfinal. Alltså är plats fyra skillnaden mellan en direktplats till årets kvartsfinaler och en aningen snårigare väg till slutspelet för Playoff-lagen.

Innan helgens matcher parkerade Gislaved och Sollentuna på femteplatsen med noll poäng i dam- respektive herr Playoff-gruppen. Med totalt fem omgångar i fortsättningsserien gällde det alltså att börja plocka poäng för att hänga med i toppstriden.

Playoff

Damernas Playoff
Hylte/Halmstad 2 – 3 Lindesberg
Gislaved 0 – 3 Örebro

Gislaved ställdes inför en tuff omgång när Örebro gästade under lördagen och det var bortalaget som vann med 0-3. Fyran Hylte/Halmstad förlorade hemma mot Lindesberg med 2-3 men tack vare de två vunna seten kunde de ändå utöka avståndet till Gislaved som därmed står kvar på femteplatsen med noll poäng mot Hylte/Halmstads fem.

Noterbart är att Engelholm, på grund av tidigare slutspel i Nordic Club Championship, kliver in i Playoff-serien först denna vecka. Imorgon, den 19 februari, spelar de hemma mot Hylte/Halmstad klockan 19:00. En match ni kan följa här. (Livesändning)

Tabell
Örebro                            12 poäng
Engelholm                        8 poäng
Lindesberg                       7 poäng
Hylte/Halmstad              5 poäng
Gislaved                           0 poäng

Mer info om damernas Playoff inklusive spelschema framöver hittar ni här.

Herrarnas Playoff
Örkelljunga 2 -3 Falkenberg
Sollentuna 3 – 1 Linköpings VC

I herrarnas Playoff ställdes femman Sollentuna, med noll poäng inför helgen, mot tvåan Linköping på sex poäng. Här var det något överraskande Sollentuna som vann med 3-1 och därmed plockade fortsättningsseriens första poäng. Tabellen i herrarnas Playoff är en öppen historia efter helgens matcher med endast fyra poäng mellan tvåan Falkenberg och femman Sollentuna. Falkenberg, som knep årets GP-guld, visade återigen att de kan slå topplagen när de vann mot Örkelljunga med 2-3 och därmed gick om sina motståndare i Playoff-tabellen.

Tabell
Hylte/Halmstad          10 poäng
Falkenberg                      7 poäng
Linköpings VC                 6 poäng
Örkelljunga                     6 poäng
Sollentuna                      3 poäng

Mer info om herrarnas Playoff inklusive spelschema framöver hittar ni här.

Playoff In

De två Playoff In-grupperna var inför helgen desto jämnare och helgens resultat bidrog snarare ytterligare.

Damernas Playoff In
Svedala 2 – 3 Lund
Degerfors 1 -3 Linköpings VC

Lund vann borta mot Svedala i en match som kan beskrivas som en duell mellan utlandsproffsen. Svedalas Tereza Kerpcarová stod för 30 poäng men Lund och Alexandra Davenport drog det längsta strået med vinst och 36 poäng från Davenport. I den andra matchen gästade Linköping Degerfors och bortalaget hade dubbelt så många poäng inför helgens möte. Ett avstånd de lyckades utöka efter tre nya poäng under lördagen.

Tabell
Sollentuna                 11 poäng
Linköpings VC             9 poäng
Svedala                          5 poäng
Lund                              4 poäng
Degerfors                      3 poäng

Mer info om damernas Playoff In inklusive spelschema framöver hittar ni här.

Herrarnas Playoff In
Vingåker 3 – 0 Södertelge
Lund 3 – 2 Habo

Herrarnas Playoff In ställdes för den första omgången inför helgen och eftersom denna grupp endast innefattar fyra lag bjöds det på full omgång. Lördagens match mellan Vingåker och Södertälge slutade i en bekväm 3-0 vinst till hemmalaget som utjämnade avståndet till Habo och klättrade upp på en gemensam andraplats. Söndagens bjöd på 35 poäng från August Borna i en match som slutade 3-2 till hans Lund mot Habo.

Tabell
Lund                      10 poäng
Vingåker                 7 poäng
Habo                        7 poäng
Södertelge              2 poäng

Mer info om herrarnas Playoff inklusive spelschema framöver hittar ni här.

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
29-30 september: Premiärhelgen
19-20 januari: Grand Prix
3 februari: Sista grundserieomgången fullbordas
9 februari: Fortsättningsserierna Playoff och Playoff In startar
15 mars: SM-slutspelet startar
Månadsskiftet april/maj: Svenska mästare koras

LÄS MER
Om elitseriesäsongen 2018/19
Elitseriens serieupplägg och SM-slutspel

 

Foto: Petter Borna.