Hylte/Halmstad en seger från fjärde raka SM-titeln

Under onsdagskvällen kan Hylte/Halmstads herrar sätta punkt för elitseriesäsongen 2023/24 och koras till svenska mästare. Matchstart 19:00 i Halmstad Arena.

SM-FINAL 4:5 HERRAR
Hylte/Halmstad vs Floby

24 april – 19:00 | Halmstad Arena
Strema på volleytv.se!
Livescore
Fullständig matchstatistik

Damernas SM-finalspel avgjordes gångna helgen när Örebro spelade hem mästartiteln i kamp med Engelholm.

På herrsidan lever guldkampen vidare in i den nya veckan, där det i kväll, onsdagen den 24 april, dukas för finalmatch 4 i Halmstad Arena med start 19:00.

Där kan hemmalaget Hylte/Halmstad komma att koras till svenska mästare för fjärde året i följd. Detta efter att ha skaffat sig “matchboll” och guldläge i kraft lördagens tunga 3-2-seger på bortaplan i svårspelade Floby Sporthall.

Vad som blir avgörande i kvällens drabbning? I en intervju med Hallandsposten svarar H/H:s landslagsaktuella spiker Kasper Benjaminsson följande på frågan:
– Det är som vanligt servemottagningsspelet och så klart att få stopp på Viktor Lindberg – han är en stor del i deras lag. Lyckas vi göra det jobbet bra, så har vi stora chanser att lyckas.

Vinner Hylte/Halmstad kvällens match säkrar de klubbens totalt tolfte mästartecken på herrsidan.

Floby har i sin tur siktet inställt på att tvinga fram en femte och direkt avgörande finalmatch som i sådana fall spelas i Floby sporthall med start 15:00 på lördag. Klassiska volleybollklubben från den västgötska “schlätta” jagar tredje SM-guldet – det första sedan 1997.

– Jag känner inte att det är kört på långa vägar, vi ska göra allt vi kan för att kvittera och få till en femte match hemma på lördag. Hylte/Halmstad ska få jobba stenhårt för att kunna försvara sitt SM-guld, sa Flobytränaren Kalle Nordén i en intervju med Falköpings Tidning.

Så följer du matchen

Allra bäst följer du guldmatchen från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • På volleytv.se streamas alla matcher från grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet live och i repris. Skaffa ett VolleyTV-konto och se avgörandet!
  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går även att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

Toppbild: Robert Boman

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema SM-slutspelet damer
Spelschema SM-slutspelet herrar
Sluttabell Elitserien damer
Sluttabell Elitserien herrar