Topplagen finslipar formen inför Grand Prix

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

2024 års upplaga av Grand Prix är blott en vecka bort. Helgen 20-21 januari gör Elitseriens åtta främsta lag (fyra dam och fyra herr) upp om GP-titlar, prispengar och Europacupplatser i Fyrishov, Uppsala. Det dukas för åtta semifinal- och medaljmatcher som avgörs inom loppet av två dagar under ett och samma tak!

Helgens elitserieomgång, 13-14 januari, som bjuder totalt tio matcher, utgör en sista chans att slipa matchformen för de topplag som kvalificerat sig för den exklusiva turneringshelgen.

Följande lag är kvalificerade för 2024 års upplaga av GP, den 26:e i ordningen:

  • Damlag: Hylte/Halmstad, Engelholm, Örebro, Lund
  • Herrlag: Floby, Hylte/Halmstad, Lund, Habo

Bland Grand Prix-lagen på damsidan noterar vi exempelvis att serieledande Hylte/Halmstad under lördagen reser till Skåne för möte med GP-konkurrenten Lund. Matchen kan ses som ett “förspel”, då de möts igen en vecka senare i Grand Prix-semifinalen. Engelholm gästar i sin tur Falköping, medan Örebro bortaspelar mot Linköping.

Även på herrsidan är samtliga fyra GP-lag igång i helgen. Obesegrade serieledaren Floby derbyspelar mot Falköping, medan tabelltvåan Hylte/Halmstad vässar formen hemma mot Södertelge. Den ur GP-synpunkt kanske mest intressanta drabbningen i helgen är dock den mellan trean Lund och fyran Habo, som spelar i varsin GP-semi. Om en vecka kan lagen med andra ord mycket väl komma att mötas igen, då i en match där medaljer står på spel.

Ta chansen att uppleva Grand Prix-festen på plats i Uppsala! Fyra semifinalmatcher lördagen den 20 januari följs av fyra medaljmatcher under den maxade finaldagen, söndagen den 21 januari. Säkra dina biljetter nu och slipp köa i entrén!

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • På volleytv.se streamas alla matcher från grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet live och i repris. Skaffa ett VolleyTV-konto och häng med hela säsongen fram till att vi korar svenska mästare våren 2024!
  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går även att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

HELGENS OMGÅNG
Damer
2024-01-13
14:00 Göteborg – Lindesberg
14:30 RIG Falköping – Engelholm
15:00 Lund – Hylte/Halmstad
16:00 Linköping – Örebro
17:00 IKSU – Sollentuna

Herrar
2024-01-13
14:00 Vingåker – Uppsala
14:00 Hylte/Halmstad – Södertelge
15:00 Floby – RIG Falköping
17:30 Lund – Habo

2024-01-14
15:00 Malmö – Sollentuna

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema Elitserien damer
Spelschema Elitserien herrar
Spelschema Elit Grand Prix Dam
Spelschema Elit Grand Prix Herr