Elitserien rivstartar nya året med SM-finalrepris och åtta helgmatcher

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Volleybollens elitserie är tillbaka med full kraft efter juluppehållet och inleder det nya året med en riktig smällkaramell.

Bland helgens totalt åtta matcher hittar vi en SM-finalrepris på herrsidan där tabellfyran Habo tar emot tvåan Hylte/Halmstad.

De två kombattanterna har mötts i tre raka mästerskapsfinaler – alla under 2023; Grand Prix, SM-slutspelet och Svenska Supercupen. Samtliga gånger har hallänningarna stått som titelvinnare.

När lagen möttes i grundseriespelet, tidigt under höstdelen av säsongen, blev resultatet det samma; Hylte/Halmstad vann i tre raka akter. Räkna med att unga och talangfulla Habo kommer revanschsuget till lördagskvällens batalj.

Matchen är också extra speciell då det blir den sista som Habo Wolleys elitlag spelar i Habo Sporthall. Därefter går flytten till splitternya Habo Arena, som kommer ge större möjligheter till kringarrangemang och ökad publikkapacitet, vilket borgar för än större publikfester än de redan stora vi fick uppleva under slutspelsvåren 2023.

– Vi hade lite sjukdomar i laget runt jul men nu ska alla vara tillgängliga och vi har roliga matcher att se fram emot i januari. Först är det Hylte/Halmstad, sedan en viktig bortamatch mot Lund, GP-slutspelet där vi möter Floby i semifinal och sedan första matchen i Habo Arena mot Vingåker, berättar assisterande tränare Jens Ottosson för Jönköpings-Posten.

Foto: Robert Boman, Petter Borna, Daniel Lubner.

Det nya volleybollåret markerar också att det är hög tid att varva upp inför 2024 års upplaga av Grand Prix, som avgörs i Fyrishov, Uppsala, helgen 20-21 januari. Mötesplatsen och turneringshelgen, som även inkluderar Veteran-SM och Ungdoms-GP, är nu bara två veckor bort!

Elitseriens åtta främsta lag (fyra dam och fyra herr) gör där och då upp om GP-titlarna, ära, prispengar och Europacupplatser. Följande lag är kvalificerade:

  • Damlag: Hylte/Halmstad, Engelholm, Örebro, Lund
  • Herrlag: Floby, Hylte/Halmstad, Lund, Habo

Ta chansen att uppleva volleybollfesten på plats! Fyra semifinalmatcher lördagen den 20 januari följs av fyra medaljmatcher under den maxade finaldagen, söndagen den 21 januari. Allt i en och samma hall. Säkra dina biljetter nu!

Foto: Robert Boman. Montage: Joakim Bengtsson.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • På volleytv.se streamas alla matcher från grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet live och i repris. Skaffa ett VolleyTV-konto och häng med hela säsongen fram till att vi korar svenska mästare våren 2024!
  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går även att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

HELGENS OMGÅNG
Damer
2024-01-06
14:00 Hylte/Halmstad – Linköping

2024-01-07
13:30 Sollentuna – Göteborg
15:00 Örebro – Gislaved
16:00 Engelholm – Lindesberg

Herrar
2024-01-06
16:00 Södertelge – Lund
19:00 Habo – Hylte/Halmstad

2024-01-07
16:00 Örkelljunga – Vingåker
16:00 Sollentuna – Floby

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema Elitserien damer
Spelschema Elitserien herrar