Hylte/Halmstad och Floby firar jul som serieledare

Hylte/Halmstad och Floby levererade tidiga julklappar till både sig själva och sina fans i helgen. Med varsina segrar tog de uppehåll tronande i toppen av elitserietabellerna.

Med helgens sprakande föreställning i backspegeln låter vi nu våra 22 elitserielag pusta ut och gå på välförtjänt “jullov”. Grundseriespelet tar tillfällig paus och trupper och ledarstaber får möjlighet att ladda om batterierna inför det nya året och den intensiva “vårterminen”.

Bakom knuten väntar sedan Grand Prix, grundserieavgörandet och sedermera SM-slutspelet. Helgen 6-7 januari går ridån upp igen!

I de något haltande tabellerna har de flesta lagen nu hunnit spela tolv matcher. Toppar gör Hylte/Halmstads damer och Flobys herrar.

Hylte/Halmstad bortabesegrade IKSU i tre raka set (24-26, 16-25, 10-25) under lördagen i en match där man servade sönder motståndet. 15 ess grundlade segern, som innebar att hallänningarna befäste förstaplatsen inför julledigheten.

Floby är Elitseriens enda obesegrade lag så här långt in på säsongen 2023/24. Foto: Christer Blanck.

Flobys fortsatte i sin tur regera i sin hemmaborg, som under lördagen gästades av tuffa tabelltrean Lund. Segersiffrorna skrevs till trygga 25-18, 25-17, 25-15 och Floby gick därmed in i uppehållet som Elitseriens enda obesegrade lag.

Innehar man topplaceringen i tabellen så här långt in på säsongen är det rimligt att börja tala om favoritskap inför både januari månads Grand Prix (20-21 januari i Uppsala) och vårens SM-slutslutspel.

– Om vi spelar som idag kan publiken fortsätta drömma. Det blir tufft, men det kan gå, sa Flobypassaren Hugo Walthersson till Sveriges Radio efter helgens match mot Lund.

På nya volleytv.se streamas alla matcher från grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet live och i repris. Skaffa ett VolleyTV-konto och häng med hela säsongen fram till att vi korar svenska mästare våren 2024!

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema Elitserien damer
Spelschema Elitserien herrar