“Skulle sitta fint att ta juluppehåll som serieledare”

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Årets sista elitseriehelg är här!

Innan vi låter elitserielagen pusta ut och gå på välförtjänt “jullov” väntar en sista sprakande helgföreställning, 16-17 december, som bjuder hela tio matcher; lika många dam som herr. Åtta av dem avgörs lördag, resterande två på söndag.

Det är dukat för flera jämna fajter i både toppen och botten av tabellen. Bland höjdpunkterna hittar vi exempelvis mötet mellan de två Grand Prix-kvalificerade herrlagen Floby och Lund, som drabbar samman med start 15:00 under lördagen.

Serieledande Floby är ännu obesegrat under grundserien och blir tveklöst en hård nöt att knäcka, men gästerna från Skåne besitter mer än tillräcklig skicklighet för att kunna både stressa och pressa motståndet.

Slutar drabbningen på samma sätt som höstens tidigare möte mellan kombattanterna, kommer Floby fira jul som serieledare.

– Vi räknar med att de är sugna på revansch och att det kommer bli tufft. Att vi skulle vara obesegrade så här långt in på säsongen hade vi inte räknat med, men det känns givetvis väldigt roligt. Vi går in för att vinna varje match och hoppas få göra det inför storpublik i helgen. Siktet är inställt på att avsluta året på bästa sätt, med en riktigt bra insats, och det skulle sitta fint att gå in i juluppehållet som serieledare, konstaterar Flobycoachen Kalle Norden.

Floby, med coach Kalle Nordén i spetsen, hoppas få fira jul som serieledare. Foto: Falköpings Tidning.

Hylte/Halmstads damer toppar tabellen på damsidan och är på god väg att lyckas med samma bedrift. Tar hallänningarna tre poäng i lördagens bortamöte med niondeplacerade IKSU (14:00), är saken klar.

På damsidan ser vi även tabelltrean Örebro ta emot säsongens uppstickare Lund, som för snart två veckor sedan lade beslag på den fjärde och sista GP-platsen. Närkingarna har nio segrar under de elva inledande omgångarna och får ses som favoriter inför tillställningen, men ett av deras två nederlag kom mot just Lund, som vann i skiljeset under säsongens första möte lagen emellan.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • På volleytv.se streamas alla matcher från grundserien, Grand Prix och SM-slutspelet live och i repris. Skaffa ett VolleyTV-konto och häng med hela säsongen fram till att vi korar svenska mästare våren 2024!
  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går även att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

HELGENS OMGÅNG
Dammatcher

2023-12-16
14:00 Gislaved – Sollentuna
14:00 IKSU – Hylte/Halmstad
15:00 Örebro – Lund
16:00 Linköping – Göteborg

2023-12-17
17:00 Lindesberg – RIG Falköping

Herrmatcher
2023-12-16
14:00 Vingåker – Sollentuna
15:00 Floby – Lund
15:00 Malmö – Hylte/Halmstad
17:00 RIG Falköping – Habo

2023-12-17
16:00 Örkelljunga – Södertelge

LÄNKAR
elitserienvolleyboll.se
volleytv.se
Spelschema Elitserien damer
Spelschema Elitserien herrar