Praktfull elitseriepremiär helgen 23-24 september

En volleybollrörelse i stark medvind gör sig på alla nivåer redo för en ny säsong. Helgen 23-24 september dundrar toppskiktet igång med en fullmatad premiäromgång av Elitserien.

De stora svenska volleyframgångarna som den gångna sommaren skördats internationellt på både sand och taraflexgolv har gett ytterligare en självförtroende-boost till en rörelse på redan stark frammarsch.

Med volleybolldamernas framgångar i European Golden League, Volleyball Challenger Cup och i EM, samt Åhman/Hellvigs nya EM-guldbragd och fortsatta framgångar på den högsta världstournivån, har följt ett eko som färdats genom nyhetsredaktionerna och vidare ut i stugorna. Fler har fått upp ögonen för världens bästa idrott!

Och bra passar väl det då en ny volleybollsäsong är i antågande. Helgen 23-24 september drar seriespelet igång på bred front och inför det peppar och preppar föreningarna för fullt runt om i landet.

Tävlar om trofétrippel

I Elitserien, svensk elitvolleybolls finrum, gör sig just nu elva damlag och elva herrlag från 18 olika föreningar redo att ta plats i startfältet som ska göra upp om mästartitlarna säsongen 2023/24.

SM och Grand Prix har till i år fått sällskap av ännu en titel. Med instiftandet av Svenska Supercupen finns från och med den här säsongen en ”gyllene trippel” av troféer att lägga beslag på.

Supercupfinalerna blir ett nytt spännande inslag i volleykalendern och ger oss en rivstart på säsongen. Söndagen den 17 november avgörs premiärupplagan i Frejahallen, Falköping, och det är följande lag som gör upp om titlarna:

  • Damlag:
    • Engelholms VS, SM-vinnare och Grand Prix-mästare 2023
    • Hylte/Halmstad Volley, SM-tvåa 2023
  • Herrlag:
    • Hylte/Halmstad Volley, SM-vinnare och Grand Prix-mästare 2023
    • Habo Wolley, SM-tvåa 2023

Livesänd upptaktsshow 17 september

Som en del av uppladdningen inför säsongen livesänder Volleykanalen en timslång upptaktsshow söndagen den 17 september där bland annat coachernas SM-guldfavoriter avslöjas!

Upptaktsshowen visas fritt på YouTube och startar 12:30. Sändningen leds av Magnus Gripenhammar och pågår omkring 60 minuter, med kommentarer och analyser av gästande expert Staffan Blomgren samt intervjuer med spelare och coacher från ett gäng av elitserielagen.

Praktfull elitseriepremiär

Grundserien startar i sin tur upp med en fullmatad premiäromgång 23-24 september då totalt 10 drabbningar står på menyn.

Vi får bland annat se Hylte/Halmstads herrar – svenska mästare tre år i följd – inleda med en “back to back-helg” på hemmaplan i Örnahallen, där man tar emot Uppsala under lördagen och RIG Falköping under söndagen.

Upplev live och via stream

För den som vill planera sitt volleytittande är det läge att ta fram kalendern – nästintill kompletta spelscheman finns publicerade här:

Och planering kan verkligen behövas, för det kommer finnas massvis av elitvolleyboll att njuta av, både via streaming och på plats i hallarna!

Dagar då man inte kan följa elitseriematcher från läktarplats kan man vända sig till VolleyTV, Elitseriens streamingtjänst som kommer fortsätta leverera sändningar från hela säsongen, samlat på en och samma webbplats. Från och med i år tillsammans med en ny samarbetspartner i form av Sportway Media Group. Mer information om detta följer inför säsongsstarten.

Komplett säsongsupplägg inklusive nyckeldatum och slutspelsinfo presenteras kommande dagar. Håll utkik här på elitserienvolleyboll.se!

PREMIÄROMGÅNGEN
Dammatcher
2022-09-23
14:00 Hylte/Halmstad – Gislaved
14:00 IKSU – Örebro
15:00 Göteborg – Lund
16:00 Linköping – RIG Falköping

Herrmatcher
2021-09-23
14:00 Vingåker – Örkelljunga
14:30 Floby – Sollentuna
14:30 RIG Falköping – Lund
16:30 Hylte/Halmstad – Uppsala

2021-09-24
14:00 Hylte/Halmstad – RIG Falköping
16:00 Habo – Malmö

LÄNKAR
Till Upptaktsshowens sändning (startar 12:30 söndagen den 17 september)
Spelschema Elitserien Damer
Spelschema Elitserien Herrar