Livesänd upptaktsshow inför elitseriestarten

Elitseriens premiärhelg 23-24 september närmar sig med stormsteg. Som en del av uppladdningen livesänder Volleykanalen en timslång upptaktsshow söndagen den 17 september där bland annat coachernas SM-guldfavoriter avslöjas!

Se sändningen i spelaren, längst ned i artikeln!

Upptaktsshowen visas fritt på YouTube och startar 12:30 under söndagen.

Sändningen leds av Magnus Gripenhammar och pågår omkring 60 minuter, med kommentarer och analyser av gästande expert Staffan Blomgren samt intervjuer med spelare och coacher från ett gäng av elitserielagen.

Under sändningens gång avslöjas resultatet av en undersökning där elitseriecoacherna traditionsenligt fått tippa vilka lag som står som svenska mästare säsongen 2023/24, samt vilka lag som kvalificerar sig för 2024 års upplaga av Grand Prix.

Längs vägen går man även igenom förutsättningarna för elitseriesäsongens avgörande, tar en titt på viktiga nyckeldatum och diskuterar utvalda ämnen.

Upptaktsshowen blir indirekt en del av finaldagen av Svensk Volleyboll Convention; Svenska Volleybollförbundets nya mötesplats för utbildning och utveckling som arrangeras i Falköping 14-17 september.

Fjärde och sista konventdagen är det bland annat fokus på Elitserien, där klubbarna inom serieföreningen Svensk Elitvolleyboll håller årsmöte. Serieföreningen kommer tillsammans med övriga SVC-besökare kunna följa upptaktshowen på storbild.

I anslutning till detta spelas sedan två titelmatcher där förra säsongens topplag i Elitserien på dam- och herrsidan kommer göra upp i nyligen instiftade Svenska Supercupen, som tillsammans med Grand Prix och SM blir en ”gyllene trippel” av troféer att lägga beslag på under säsongen 2023/24.

LÄNKAR
Till Upptaktsshowens sändning (startar 12:30 söndagen den 17 september)
Spelschema Elitserien Damer
Spelschema Elitserien Herrar