Sportway livestreamar Elitserien kommande säsongerna

Svenska Volleybollförbundet har slutit avtal med svenska bolaget Sportway Media Group (SMG) om livestreaming av Elitserien.

Samarbetet innebär att Svenska Volleybollförbundet går in i en trepartslösning där även Genius Sports ingår. Sportway Media Group (SMG) kommer ansvara för streamingen de kommande två säsongerna, 2023/24 – 2024/25, medan Genius Sports fortsatt är distributör av data i form av statistik, tabeller spelscheman med mera.

SMG är en väletablerad aktör på marknaden och har sedan tidigare ingått partnerskap med volleybollförbunden i Danmark och Norge samt med en rad andra idrotter i Sverige, så som ishockey, tennis och fotboll.

Simon Dahl, Generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet:
– Vi väljer att samarbeta med Sportway Media Group gällande streamingen för att kunna ta vara på den medvind som vi upplever och för att utveckla Elitserien. De är specialister på streaming och tar stort ansvar för hela kedjan, från installation till produktion och support. Diskussionerna med både Genius och Sportway har varit oerhört konstruktiva och att vi har kunnat landa den här lösningen känns väldigt bra.

Daniel Franck, VD på Sportway Media Group:
– Volleyboll är den idrott jag spelade när jag växte upp och som jag kom att älska, så det här partnerskapet ligger mig varmt om hjärtat. Intresset för sporten växer just nu oerhört i Sverige. Volleyboll och beachvolley är attraktiva idrotter och vårt partnerskap tar sikte på att öka populariteten och tillgängligheten ytterligare.

Samtliga elitseriearenor ska nu utrustas med nya toppmoderna AI-kameror och såväl inför som under säsongen kommer föreningarna stöttas av SMG:s dedikerade supportteam. Ambitionen är precis som tidigare att samtliga elitseriematcher – såväl grundserien som SM-slutspelet – ska livestreamas samlat på en och samma plattform.

Mer information om VolleyTV och kommande säsongs elitseriesändningar följer inför seriestarterna.

LÄNKAR

Preliminärt spelschema Elitserien damer 2023/24
Preliminärt spelschema Elitserien herrar 2023/24