Habo och Hylte/Halmstad gör upp om SM-guldet

Habo och Hylte/Halmstad stängde sina semifinalserier mot Sollentuna respektive Lund under lördagen och avancerar därmed till SM-final.

Grundserietrean Habo besegrade sjuan Sollentuna i tre raka matcher. Lördagens 3-0-seger (25-23, 25-20, 25-18) på hemmaplan blev spiken i kistan som innebär att Habo är i SM-final för första gången i klubbens 36-åriga historia.

När finalspelet drar igång helgen 15-16 april kommer regerande mästaren Hylte/Halmstad rada upp på andra sidan nät. Det står klart sedan även hallänningarna vunnit sin semifinalserie i tre raka matcher mot Lund. Lördagens tillställning i Halmstad Arena slutade 3-1 (22-25, 25-23, 25-15, 25-18).

Hylte/Halmstad är i final för femte säsongen i följd, borträknat 2019/20 då SM-slutspelet fick avbrytas till följd av pandemiutbrottet. Där har man nu chans till tredje raka mästartiteln.

I morgon, söndag, väntar två nya semifinalbataljer, då på damsidan, där Engelholm har chans att avancera till final om Linköping besegras hemma i Kungsgårdshallen. I den andra semin – som är en repris på förra årets SM-finalserie – står det och väger mellan Örebro och Hylte/Halmstad som vunnit varsin match så här långt.

Så avgörs SM-slutspelet

De åtta främst placerade lagen från grundserien deltar i SM-slutspel. Säsongens stora crescendo startar helgen 18-19 mars och pågår fram till slutet av april. Förutom svenska mästare ska även bronsmedaljörer koras.

Slutspelet spelas i bäst av fem matcher i kvartsfinal, semifinal och final. Bronsserien spelas i bäst av två matcher, där golden set avgör i det fall att lagen vinner varsin match.

Mer information om SM-slutspelet och dess upplägg hittar du här!

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher från läktarplats.

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med när säsongen avgörs!

LÄNKAR
Spelschema Elitseriekval Dam
Spelschema Elitseriekval Herr
Spelschema SM-slutspelet Dam
Spelschema SM-slutspelet Herr
volleytv.se
Om elitseriesäsongen 2022/23
Sluttabell Elitserien dam
Sluttabell Elitserien herr
Serieportalen – alla förbundsserier samlade