Obesegrade mästarna säkrar seriesegern

Hylte/Halmstads herrar är vinnare av grundserien säsongen 2022/23 och säkrar därmed hemmaplansfördel genom hela SM-slutspelet, som dundrar igång helgen 18-19 mars.

Vi har en intensiv volleyhelg bakom oss där hela 18 elitseriematcher avverkades. När vi ser över resultaten kan vi konstatera att Hylte/Halmstads herrar fortsätter forsa fram genom säsongen.

De obesegrade hallänningarna hemmaslog Lund i tre raka set under lördagen och följde dagen därpå upp med ny 3-0-triumf borta mot Örkelljunga. H/H har därmed samlat ihop 18 segrar, och vinner man även de två avslutande bataljerna mot Vingåker och Södertelge kan man summera en perfekt grundserie.

Helgens dubbla trepoängare innebär också att Hylte/Halmstad skaffat sig ett ointagligt försprång till bakomvarande lag. Grundseriesegern är säkrad och för det belönas man med hemmaplansfördel genom det nalkande SM-slutspelet.

– Det är ett av våra delmål att ha hemmaplansfördel i slutspelet. Det har visat sig vara väldigt viktigt just med hemmaplan i år för det är många lag som har varit väldigt bra hemma men haft det svårt borta, säger Hylte/Halmstads-coachen Almir Ljutovac till Hallandsposten.

H/H har dominerat på herrsidan i svensk elitvolleybolls finrum de senaste åren och har dubbla SM-titlar att försvara. Nu har man gett sig själva så bra förutsättningar som möjligt att förlänga mästarsviten.

En annan svit som växer är den förlustfria resultatraden, som i och med helgens två trepoängare, är uppe i totalt 22 matcher sett över alla tävlingar (grundserie, SM-slutspel och Grand Prix). För hitta senaste nederlaget får man gå tillbaka till den 20 april 2022 när derbyrivalen Falkenberg kvitterade SM-finalserien.

LÄNKAR
www.volleytv.se
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr