Slutspurten är här – tajt in i det sista

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Den absoluta slutspurten är här! För vissa lag återstår så lite som två matcher innan de kan summera grundseriespelet. De kvarvarande bataljerna utgör de sista värdefulla möjligheterna att göra en “push” och formtoppning inför vad som komma skall, oavsett om det är SM-slutspel eller Playdown och elitseriekval.

Helgens elitserieomgång, som bjuder på totalt tio matcher jämnt fördelade mellan dam- och herrsidan, rör oss ytterligare ett steg i riktning mot elitseriesäsongens stora crescendo.

Klart sedan förra helgen är att obesegrade Hylte/Halmstad lagt beslag på seriesegern, och med det även hemmaplansfördel genom hela SM-slutspelet. På damsidan har det i sin tur öppnat upp sig något efter att Engelholms VS – säsongens stora dominant så här långt – åkt på sin första förlust i kamp med pånyttfödda regerande mästaren Hylte/Halmstad, som 3-1-triumferade på hemmaplan förra helgen.

Örebro övertog då serieledningen, men det ska poängteras att det fortfarande är mycket som talar i EVS favör. Inte minst att skåningarna har två matcher mindre spelade – och hela fyra matcher kvar totalt – i ett läge där man är två ynka poäng bakom närkingarna.

Bakom seriesuveränen Hylte/Halmstad är det i övrigt tajt på herrsidan, där racet om toppositionerna lever i allra högsta grad. Att flera av lagen som är inblandade i striden dessutom möts kommande dagar ger extra krydda.

Håll ett extra öga på lördagens tillställningar mellan tvåan Falkenberg och trean Vingåker samt femman Lund och fyran Habo. Dessa fyra lag befinner sig inom sju poängs marginal, och då ska även poängteras att femman Lund har både en och två hängmatcher på framförvarande lag. Skåningarna dubblerar i helgen med match både lördag (hemma mot Habo) och söndag (derby borta mot Örkelljunga) och kan alltså potentiellt hämta in sex poäng.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens elitseriematcher från läktarplats.

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen!

Toppbild: Robert Boman

HELGENS OMGÅNG
Damer
2023-02-25
13:00 Göteborg – Engelholm
14:00 IKSU – Gislaved
14:00 Hylte/Halmstad – Lund
14:00 Linköping – Värnamo

2023-02-26
17:00 Sollentuna – RIG Falköping

Herrar
2023-02-25
15:00 Lund – Habo
16:00 Falkenberg – Vingåker
17:00 RIG Falköping – Södertelge

2023-02-26
14:30 Sollentuna – Floby
16:00 Örkelljunga – Lund

LÄNKAR
www.volleytv.se
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr