18 (!) matcher under säsongens mäktigaste elitseriehelg

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Japp, du läste rätt. Hela 18 elitseriebataljer utspelar sig runt om i Sverige helgen 18-19 februari. De är jämnt fördelade mellan dam- och herrsidan, och det spelas lika många på lördag som på söndag. Som volleyälskare är det bara att bänka sig på läktaren eller i soffan framför VolleyTV och njuta av kavalkaden.

Vi fokuserar extra på lördagens stora rivalmöte mellan regerande mästaren Hylte/Halmstad och serieledande Engelholms VS. 14:00 drabbar lagen samman i Halmstad Arena, där viktiga poäng och “bragging rights” står på spel.

Hylte/Halmstad röstades av elitseriecoacherna fram som guldfavoriter inför starten av innevarande elitserieupplaga, men laget hade en enormt trög säsongsinledning och missade sedermera också Grand Prix för första gången i mannaminne.

Det stuvades snart om i truppen, och i takt med att segrarna började trilla in letade sig också självförtroendet tillbaka. Hallänningarna är numera stekheta tabelltreor och kommer till lördagens haussade match med nio (!) raka segrar i ryggen. Faktum är att laget inte förlorat sedan den 20 november. Vilka som stod för motståndet då? Engelholms VS givetvis.

EVS har i sin tur formligen forsat fram. Skåningarna är obesegrade med 14 raka segrar och lade inte helt oväntat beslag på säsongens första titel när 2023 års upplaga av Grand Prix avgjordes i Uppsala i januari.

För H/H blir lördagens tillställning ett mått på hur starkt man vuxit sig under säsongen. Rår man på rivalen från Ängelholm kan man börja drömma om att försvara SM-titeln. För EVS skulle en ny trepoängare vara ett “statement” inför nalkande SM-slutspel, såväl som ett stort steg mot säkrad grundserieseger.

I övrigt kan vi konstatera att hela 14 av 22 elitserielag spelar dubbla matcher i helgen. Mängden poäng som står på spel är enorm. När krutröken lagt sig efter kommande dagars volleybravader är vi framme vid grundseriens absoluta slutspurt. Vi ser med spänning på hur tabellerna utkristalliserar sig inför slutspelsvalen, som följer direkt efter den sista omgången den 12 mars, och som ger oss svar på vilka lag som möts i säsongens stora crescendo; SM-slutspelet!

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens elitseriematcher från läktarplats.

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen!

Toppbild: Robert Boman

HELGENS OMGÅNG
Damer
2023-02-18
14:00 Gislaved – Lund
14:00 Hylte/Halmstad – Engelholm
15:00 Örebro – Sollentuna
15:00 Värnamo – Göteborg
15:00 RIG Falköping – IKSU

2023-02-19
14:00 Linköping – IKSU
15:00 Göteborg – Örebro
16:00 Engelholm – Gislaved
18:00 RIG Falköping – Värnamo

Herrar
2023-02-18
14:00 Vingåker – Uppsala
15:00 Floby – RIG Falköping
16:00 Falkenberg – Örkelljunga
16:30 Hylte/Halmstad – Lund

2023-02-19
14:00 Vingåker – Sollentuna
15:00 Lund – Falkenberg
15:00 Uppsala – Södertelge
16:00 Örkelljunga – Hylte/Halmstad
16:00 Habo – RIG Falköping

LÄNKAR
www.volleytv.se
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr