Åtta helgmatcher tar GP-racet in i slutspurten

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Åtta elitseriematcher smyckar den andra adventshelgen då vi med spänning ser fram emot det fortsatta “Grand Prix-racet”, som kommer allt närmare sitt avgörande.

Vilka lag som kvalificerar sig för GP avgörs när den tionde grundserieomgången blir komplett, onsdagen den 14 december. De fyra lag som där och då rankar högst på dam- respektive herrsidan belönas med GP-platserna.

Grand Prix är en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser. Varje år avgörs här Ungdoms-GP, Senior Grand Prix och Veteran-SM under ett och samma tak i Fyrishov, Uppsala. Tillsammans visar deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner att volleyboll är en idrott för hela livet.

Sveriges bästa elitlag gör upp om Grand Prix-titeln, som är den mest prestigefulla i volleyboll-Sverige näst efter SM. Vinnararna säkrar också prispengar och Europacupplatser.

Öppet race bland herrarna

På damsidan är tre av fyra lag redan klara; Engelholm, Örebro och nykomlingen Göteborg har alla säkrat avancemang. Om den fjärde och sista “guldbiljetten” tampas fortfarande ett par lag.

Linköpings VC är i allra högst indragna i det hela och har just nu allt i egna händer. Laget besitter i dagsläget fjärdeplatsen, och vid bortavinst mot tuffa serietrean Göteborg på lördag kan även LVC räkna hem en GP-plats. Förlust öppnar däremot för både Gislaved och Lund att blanda sig i striden.

På herrsidan är det något av ett getingbo. Lag ända ner till sjundeplatsen i tabellen har fortfarande chans till avancemang. En av nyckelmatcherna blir helt klart lördagens drabbning mellan Sollentuna och Lund, de två lag som just nu placerar sig på fjärde respektive femte plats. Håll ögonen på den tillställningen – matchstart 14:30 i Arena Satelliten

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Toppbild: Robert Boman

HELGENS OMGÅNG
Damer
2022-12-03
13:00 Värnamo – IKSU
16:30 Göteborg – Linköping
17:00 RIG Falköping – Hylte/Halmstad

2022-12-04
15:00 Sollentuna – Lund

Herrar
2022-12-03
14:30 RIG Falköping – Hylte/Halmstad
14:30 Sollentuna – Lund
15:00 Uppsala – Habo
15:00 Floby – Örkelljunga

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr