Elitseriehelg kryddad med Hallandsderby

Elitserienvolleyboll.se levererar rapport med länkar till livescore och streaming inför helgens omgång.

Volleybollälskare! En ny elitseriehelg är här med totalt tio matcher på menyn. Det bjuds lika många dam- som herrbataljer och hela sju av dem spelades under lördagen.

En av drabbningarna sticker ut lite extra, och det är faktiskt helgens allra sista. Heta hallandsderbyt med hemmaspelande svenska mästaren Hylte/Halmstad som tar emot rivalen Falkenberg för en repris från vårens SM-finalserie.

16:30 blåser domaren igång tillställningen i Halmstad arena och för 23-årige centern Teodor Nilsson blir det en extra speciell upplevelse. Inför säsongen 2022/23 gjorde han nämligen den “förbjudna flytten” från FVBK till H/H.

– Jag hade varit i Falkenberg i fyra säsonger och kände att jag behövde en förändring. Ska man utvecklas så finns det inte så många lag som håller så hög nivå som Hylte/Halmstad, men jag är glad att jag har kommit till en ny miljö med ett nytt lag och nya personer, säger han till Hallandsposten.

Som om inte det var nog utgör också matchen en seriefinal. Falkenberg toppar tabellen på 20 poäng, med ett facit om sju segrar och en förlust. Tre poäng bakom jagar Hylte/Halmstad på andra plats, men då har de också spelat två matcher färre. Faktum är att H/H är det enda herrlaget som fortfarande är obesegrat under innevarande säsong.

GP-racet intensifieras

Vi ser också med spänning fram emot fortsättningen av “Grand Prix-racet” som efter helgens omgång går in slutspurten.

Grand Prix är en av Svensk volleybolls allra största mötesplatser. Varje år avgörs här Ungdoms-GP, Senior Grand Prix och Veteran-SM under ett och samma tak i Fyrishov, Uppsala. Tillsammans visar deltagande ungdomar, elitspelare och veteraner att volleyboll är en idrott för hela livet!

Sveriges bästa elitlag gör upp om Grand Prix-titeln, som är den mest prestigefulla i volleyboll-Sverige näst efter SM. Vinnararna säkrar också prispengar och Europacupplatser.

Vilka lag som kvalificerar sig för GP avgörs när den tionde grundserieomgången blir komplett, onsdagen den 14 december. De fyra lag som där och då rankar högst på dam- respektive herrsidan belönas med Grand Prix-platserna.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Toppbild: Robert Boman

HELGENS OMGÅNG
Damer
2022-11-26
14:00 IKSU – Göteborg
14:00 Gislaved – Engelholm
16:00 RIG Falköping – Sollentuna
17:30 Lund – Örebro

2022-11-27
14:00 Hylte/Halmstad – Värnamo

Herrar
2022-11-26
14:00 RIG Falköping – Habo
15:00 Lund – Vingåker
16:00 Södertelge – Uppsala

2022-11-27
16:00 Örkelljunga – Sollentuna
16:30 Hylte/Halmstad – Falkenberg

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr