Elitseriehelg med finalrepris och nykomlingspremiär

Tio matcher under förre veckans premiär följs upp av tio nya, helgen 1-2 oktober. Elitserienvolleyboll.se. levererar införrapport med länkar till livescore och streaming!

Sex matcher på lördagen och ytterligare fyra på söndagen är vad vi har att sätta tänderna i när vi blickar fram mot en ny elitseriehelg – den andra för säsongen. Med premiären i backspegeln har nästan alla lag fått upp flåset, men fortfarande finns tre som tålmodigt väntat kvar i startblocken.

Guldtippade regerande mästaren Hylte/Halmstad, Gislaved samt nykomlingen Göteborg gör kommande dagar sina första elitseriematcher för säsongen.

H/H inleder mot tuffast tänkbara motstånd i form av Örebro; en repris från gångna vårens SM-finalserie. Närkingarna var skakade i bortapremiären mot Sollentuna, men stod ändå för en imponerande insats då 0-2-underläge vändes till 3-2-seger.

Även Gislaved kommer få bekänna färg när man bortaspelar mot ett trendande Linköping som av samtliga (!) coacher tippats gå till 2023 års upplaga av Grand Prix.

Göteborg, som ersatt Lindesberg i svensk elitvolleybolls finrum inför säsongen 2022/23, ska i sin tur ta sig an Värnamo. Det här så nykomlingens coach Jens Widmark när elitserienvolleyboll.se intervjuade honom för ett par veckor sedan:

– Som nykomlingar måste vi så klart vara ödmjuka inför uppgiften. Samtidigt är vi inte här för att be om ursäkt eller för att bara överleva; vi vill kunna utmana alla vi möter. Sedan har vi inte superkoll på de andra lagen ännu då trupperna inte avslöjats i sin helhet. Tittar man på tidigare säsonger så har Värnamo inte tillhört toppen, så det är ett lag vi måste plocka poäng mot om vi vill hålla oss på den övre halvan.

På herrsidan ser vi bland annat Hylte/Halmstad dubblera, med match både lördag och söndag. Först borta mot Lund, sedan hemma mot Örkelljunga; två utmanande motståndare som inledde med varsina segrar under premiärhelgen.

Så följer du helgens matcher

Allra bäst följer du helgens matcher på plats från läktaren!

Har du inte möjlighet till det finns två fina alternativ att tillgå:

  • Samtliga matcher i både Elitserien och lägre divisioner går att följa via livescore i Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.
  • I Serieportalen finns också VolleyTV (www.volleytv.se) integrerat, där alla elitseriematcher från både grundserien och SM-slutspelet streamas live och on demand. Skaffa ett streamingkonto och häng med hela säsongen – från premiäromgången, hela vägen fram till att vi korar svenska mästare våren 2023!

Damer
2022-10-01
14:00 Lund – IKSU
15:00 Göteborg – Värnamo
16:30 Linköping – Gislaved

2022-10-02
14:00 Hylte/Halmstad – Örebro
16:00 Engelholm – RIG Falköping

Herrar
2022-10-01
14:30 Sollentuna – Vingåker
16:00 Falkenberg – Floby
16:30 Lund – Hylte/Halmstad

2022-10-02
16:00 Habo – Södertelge
16:30 Hylte/Halmstad – Örkelljunga

LÄNKAR
www.volleytv.se
Läs mer om VolleyTV och hur du köper säsongens paketlösningar
Om elitseriesäsongen 2022/23
Serieportalen – alla förbundsserier samlade
Spelschema Elitserien dam
Spelschema Elitserien herr