Elitseriehelgen: Derby och elva matcher när GP-racet tätnar

Elitserienvolleyboll.se levererar införrapport med länkar till livesändningar och livescore inför helgens elitserieomgång!

Elva drabbningar väntar på lördag och söndag, varav sex dammatcher och fem herrmatcher. Nio spelas på lördag och två avgörs söndag, samtliga utan publik på läktarna.

Flera högintressanta möten står på schemat när kampen om avancemang till 2021 års upplaga av Grand Prix går in på det förlängda upploppet.

På damsidan är det visserligen redan avgjort att Hylte/Halmstad, Örebro, Engelholm och Sollentuna kvalificerat sig för den prestigefyllda turneringen där Sveriges just nu vassaste elitserielag gör upp om ära, prispengar och Europacupplatser. Här återstår dock att spika seedningsordningen bakom serieledande H/H. Den avgörs nämligen av tabellplaceringen som lagen har när halva grundserien spelats.

Svaret på vilka som ska mötas i GP-semifinalerna på damsidan får vi efter helgens elitserieomgång, där tabelltvåan Örebro blir andraseedade vid 3-0-seger i lördagens match mot IKSU. Dessutom drabbar just fyran Sollentuna och trean Engelholm samman i Arena Satelliten på lördag. Spännande!

Fem lag i kamp om sista GP-platsen

På herrsidan är det desto öppnare. Sollentuna, Hylte/Halmstad och Örkelljunga har lagt beslag på tre av “guldbiljetterna”. Om den fjärde och sista är det fortfarande hela fem (!) lag som är med och slåss; Habo, Falkenberg, Lund, Vingåker och Södertelge. På grund av att antalet uppskjutna matcher varit fler på herrsidan haltar tabellen, vilket gör att vi kan behöva vänta minst till helgen 19-20 december innan vi säkert kan presentera en komplett GP-kvartett.

Klart alldeles oavsett är att helgens elitserieomgång kommer ha mycket stor betydelse för GP-racets utgång. Vi bör exempelvis hålla ögonen på Hallandsderbyt mellan serieledande Hylte/Halmstad och gästande femman Falkenberg, som vid seger med 3-0 eller 3-1 skulle ge sig själv största möjliga chans att norpa fjärdeplatsen. Samma utgångsläge har vi inför mötet mellan Habo och Örkelljunga, där tre friska poäng skulle sitta riktigt fint för hemmalaget.

Medan FVBK och Habo som mest kan samla på sig 17 poäng under den första halvan av grundserien, kan jagande Vingåkers VK komma upp i 18, då sörmlänningarna har hela tre matcher och totalt nio poäng kvar att spela om. Dubbla segrar i helgen, först mot Floby och sedan mot Örkelljunga, kan göra att VVK susar förbi sina kombattanter, förutsatt att båda förlorar. Det här blir en riktig nagelbitare!

Alla matcher livestreamas

Samtliga matcher som spelas i Elitserien går att följa via både livescore och livestream på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade med tabeller och spelscheman.

På volleytv.se, Elitseriens nya streamingtjänst, visas alla grundserie- och slutspelsmatcher samlat på en och samma plattform för pay-per-view-tittare och prenumeranter. Perfekt i en tid när man inte kan ta plats läktaren!

Skaffa ett konto nu och se varje superspike, monsterblock och serveess från samtliga omgångar och slutspelsfaser! Intäkterna går till föreningarna och deras verksamhet. Häng med på den spännande resan fram till att vi korar svenska mästare våren 2021!

Läs mer om streamingalternativen och hur du registrerar ett konto!

Foto: Fanny Olofsson

HELGENS MATCHER

Dammatcher
2020-12-05
14:00 IKSU vs Örebro
14:00 Hylte/Halmstad vs Lindesberg
14:00 Gislaved vs Linköping
14:30 Sollentuna vs Engelholm
15:00 Värnamo vs RIG Falköping

2020-12-06
14:00 Örebro vs IKSU

Herrmatcher
2020-12-05
15:00 Floby vs Vingåker
16:00 Habo vs Örkelljunga
16:30 Hylte/Halmstad vs Falkenberg
17:00 Sollentuna vs RIG Falköping

2020-12-06
14:00 Vingåker vs Örkelljunga

LÄNKAR
• Streaming säsongen 2020/21 (köpinfo, frågor & svar, med mera)
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se