Tidig seriefinal bland åtta helgmatcher

Elitserienvolleyboll.se levererar förutsättningar samt länkar till livescore och livesändningar inför helgens åtta matcher!

Omgången är jämnt fördelad, med fyra matcher på lördag och ytterligare fyra på söndag. Och för den som inte orkar vänta till dess tjuvstartar elitseriehelgen redan under fredagskvällen, då Linköpings VC gästas av Grand Prix-mästarna Örebro. Matchstart 19:00, stream via volleytv.se!

Bland helgens höjdpunkter hittar vi en seriefinal på herrsidan, där Örkelljunga VK tar emot Sollentuna VK hemma i Forum på söndag. De båda kombattanterna var väntade topplag inför säsongen och har sannerligen infriat förväntningarna så här långt. SVK står, efter sex segrar av sex möjliga och med blott tre setförluster på “kontot”, noterat för 18 poäng och kliver därmed in matchen som serieledare. Även tabelltvåan Örkelljunga är obesegrad hittills, med maximala tolv poäng inspelade, och en resultatrad på fyra raka 3-0-segrar. Imponerande!

Både segersviter, viktiga poäng och en rejäl skopa prestige står på spel mellan lagen, som möttes i Grand Prix-finalen i början av året. Följ matchen via livestream på volleytv.se!

Många milstolpar i “farozonen”

På både dam- och herrsidan är det flera spelare som inom kort, och kanske redan i helgen, kommer passera respektabla milstolpar.

Elitseriens “Milestone Tracker” signalerar bland annat att:

  • Linn Abrahamsson (Lunds VK) har blott sju poäng kvar till totalt 1000.
  • Stina Rix (Lunds VK) gör sin tvåhundrade elitseriematch i lördagens möte med Lindesberg.
  • Peter Blomgren (Sollentuna VK) kan nå 1000 anfalsspoäng om han gör ytterligare 14 i helgen.
  • Tomas Vilimas (Örkelljunga VK) spelar elitserieset nummer 900 (!) om matchen mot Sollentuna går hela vägen till “skilje” och han deltar i samtliga fem akter.

Alla matcher livestreamas

Samtliga matcher som spelas i Elitserien går att följa via både livescore och livestream på Serieportalen, där alla serier som ingår i Svenska Volleybollförbundets seriesystem finns samlade.

volleytv.se, Elitseriens nya streamingtjänst, visas alla matcher från både grundserien och SM-slutspelet för pay-per-view-tittare och prenumeranter.

Skaffa ett konto nu och se varje superspike, monsterblock och serveess från samtliga omgångar och slutspelsfaser! Intäkterna går till föreningarna och deras verksamhet. Häng med på den spännande resan fram till att vi korar svenska mästare våren 2021!

Läs mer om streamingalternativen och hur du registrerar ett konto!

Foto: Robert Boman

HELGENS MATCHER

Dammatcher
2020-11-14
14:00 Hylte/Halmstad vs Gislaved
15:00 Värnamo vs Sollentuna
15:00 Lund vs Lindesberg

2020-11-15
16:00 Engelholm vs IKSU

Herrmatcher
2020-11-14
16:30 Hylte/Halmstad vs Lund

2020-11-15
16:00 Örkelljunga vs Sollentuna
16:00 Södertelge vs Habo
17:00 Falkenberg vs Uppsala

LÄNKAR
• Streaming säsongen 2020/21 (Alternativ, Frågor & svar, med mera)
• Så avgörs elitseriesäsongen 2020/21
• Spelschema damer
• Spelschema herrar
• Elitseriens webbplats: www.elitserienvolleyboll.se
• Serieportalen, alla förbundsserier samlade: www.volleyboll.se/serieportalen
• Volleybollförbundets webbplats: www.volleyboll.se