Seriefinal och tre livesändningar bland tolv helgmatcher

Elitserienvolleyboll.se levererar förutsättningar samt länkar till livesändningar och livescore inför helgens hektiska elitserieomgång!

Efter Grand Prix-festen och förra helgens elitserieomgång är slutspurten av grundserien nu igång på allvar. Vi är redo att kliva in i februari, som för våra 22 elitserielag utgör en högst intensiv och kritisk månad som sedermera ska mynna ut i säsongens stora crescendo: SM-slutspelet.

Till helgen 1-2 februari matar vi på med ännu en fullmatad omgång med mängder av intressanta bataljer. På damsidan kan vi bland annat se fram emot mittenmötet mellan femman Gislaved och sexan Lindesberg, där de sistnämnda behöver spela hem en trepoängare för att äta in en del av det relativt stora gap, totalt nio poäng, som idag skiljer den övre halvan av tabellen mot den undre. Mötet Värnamo-Lund ser också ut att kunna bli spännande utifrån det faktum att båda lagen i dagsläget huserar långt ner i tabellen och jagar viktiga poängtillskott.

På herrsidan, där tabelläget är något tajtare och därmed kan komma att skifta rejält innan vi förklarar grundserien avslutad, ser vi bland annat åttan Lund ta emot sjuan Södertelge. Tre poäng skiljer kombattanterna åt i dagsläget och det lag som går segrande ur lördagens drabbning ger sig självt goda chanser att leta sig uppåt i tabellen inför SM-slutspelet. Helgens allra hetaste match hämtar vi dock från Arena Satelliten, där tabelltvåan tillika den fortfarande färska Grand Prix-mästaren Sollentuna tar emot SM-guldtippade serieledaren Hylte/Halmstad för en högintressant seriefinal. Den som inte kan uppleva matchen på plats i Sollentuna kan se den via livesändningen, här på elitserienvolleyboll.se!

Vi noterar också att så väl Hylte/Halmstads damer som Örkelljunga dubblerar i helgen och därmed har möjlighet att fylla på sina redan respektabla poängskörder ytterligare om de lyckas få med sig maximala sex “pinnar” från helgens bravader.

TV-produktioner x 3

Bland helgens totalt tolv drabbningar kan vi njuta av hela tre livesändningar levererade av Sportsground.

Den första utgörs av tidigare nämnda seriefinal mellan Sollentuna och Hylte/Halmstad, med matchstart 14:30 på lördag. Även i helgens andra sändning är det Sollentuna och Hylte/Halmstad som möts, då i form av elitföreningarnas respektive damlag, där trean SVK tar emot fyran H/H för en drabbning som startar 17:00.

I helgens tredje och sista sändning ser vi sedan Falkenbergs VBK utmanas av Habo Wolley i Falkhallen. Matchstart 17:00 på söndag!

Se matcherna som pay-per-view (69 kr/st) eller med Elitpaketet. Längre ner på sidan listas vilka matcher som ingår i paketet, notera att ytterligare matcher från grundserien kan tillkomma och då givetvis utan extra kostnad för den som köper paketet. Under veckan har exempelvis mötet som spelas mellan Gislaved och Hylte/Halmstad den 20 februari adderats till listan. Köp din värdekod nedan och häng med när elitseriesäsongen 2019/20 dundrar vidare mot SM-slutspelet! Koden är en värdehandling, spara den på ett säkert ställe. Köper du en match som pay per view är koden kopplad till den specifika match du köpt och kan inte lösas in för att se andra matcher.

DAM
2020-02-01
13:00 – Linköping vs Engelholm
14:00 – Gislaved vs Lindesberg
15:00 – Lund vs Värnamo
15:00 – Svedala vs Örebro
17:00 – Sollentuna vs Hylte/Halmstad (livesänds – köp värdekod & se matchen!)
Livescore från samtliga volleybollserier!

2020-02-02
14:00 – RIG Falköping vs Hylte/Halmstad
Livescore från samtliga volleybollserier!

HERR
2020-02-01
14:30 – Sollentuna vs Hylte/Halmstad (livesänds – köp värdekod & se matchen!)
14:30 – RIG Falköping vs Örkelljunga
16:00 – Linköping vs Säter
17:30 – Lund vs Södertelge
Livescore från samtliga volleybollserier!

2020-02-02
14:00 – Vingåker vs Örkelljunga
17:00 – Falkenberg vs Habo (livesänds – köp värdekod & se matchen!)
Livescore från samtliga volleybollserier!

KOMMANDE SÄNDNINGAR
1 februari – 14:30 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (h)
1 februari – 17:00 | Sollentuna vs Hylte/Halmstad (d)
2 februari – 17:00 | Falkenberg vs Habo (h)
8 februari – 15:00 | Värnamo vs Svedala (d)
9 februari – 16:00 | Södertelge vs Sollentuna (h)
16 februari – 17:00 | Falkenberg vs Hylte/Halmstad (h)
20 februari – 19:00 | Gislaved vs Hylte/Halmstad

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
5-6 oktober 2019: Premiärhelg
8 december 2019: Halva grundserien spelad. Åtta lag (fyra dam, fyra herr) kvalificerar sig för Grand Prix.
18-19 januari 2020: Grand Prix i Uppsala
1 mars 2020: Sista grundserieomgången blir komplett
4 mars 2020: SM-slutspelet startar med åttondelsfinaler
Slutet av april: Svenska mästare koras

LÄS MER
Grand Prix-guld till Örebro och Sollentuna
Coacherna tippar: EVS och H/H vinner SM-guld
Elitseriesäsongen 2019/20
Supervärvningen: Marcus Nilsson återvänder till moderklubben

Foto: Robert Boman, Daniel Lubner. Montage: Joakim Bengtsson.