Örebro bröt Engelholms femåriga guldsvit

Örebro Volley-spelarna behöver inte längre vara rädda för det skånska ”spöket”. I dagens GP-final i Uppsala skrämde de bort det. I tre raka set dessutom. Engelholms megasvit på fem raka GP-guld är därmed bruten. Inför dagens match hade Örebro 21 (!) raka förluster mot EVS, som varit svensk elitvolleybolls stora dominant under de senaste sex åren.

ENGELHOLM 0-3 ÖREBRO
(19-25, 19-25, 15-25)
Poängbäst: Ivonee Montano (Örebro), 14 poäng. McKenna Woodford (Engelholm), 14 poäng.
Matchens lirare (MVP): Linda Andersson (Örebro), Madison Kline (Engelholm).
Komplett matchstatistik

Det här var Örebros första GP-guld sedan 2007 och det totalt sjunde i ordningen.
– Det känns så jävla skönt att vi besegrade dem. Och på det sättet vi gjorde det också… Jag är nästan i chock, för vi var så bra. Det betyder så mycket att vi äntligen lyckats bryta den här trenden. Vi har höjt vår högstanivå, vet vad vi är kapabla till och har ett klart mål vi jobbar mot. Det här är en boost för självförtroendet, säger Örebros lagkapten Josephine Tegenfalk.

Finska Örebrospikern Iida Murto om matchen:
– Det känns helt otroligt, jag vet inte vad jag ska säga. Vi gjorde exakt som vi hade planerat, exakt det som stod i vår taktik. Alla var fokuserade och spelade bra. Vi gjorde fantastiskt bra i serve- och block-spelet, kanske det bästa vi någonsin presterat.

Foto: Robert Boman

Engelholmscentern Julia Nilsson sammanfattar matchen:
– Vi gör inte jättebra ifrån oss i servemottag och får inte upp bollen dit vi ska. Örebro spelar otroligt bra idag, massa credd till dom. Det suger att förlora, men vi tar lärdom av det. Vi har mött Örebro två gånger den här säsongen och vunnit med 3-1 båda gångerna och tar det kanske lite för givet med ett GP-guld. Många av tjejerna har tagit guld innan i ”X” antal år i rad, så det nästan så att man antar att ”detta är också vårt år”, men vi levererade inte idag, helt enkelt.

Engelholm var fram till dags datum obesegrade under volleybollsäsongen 2019/20 och toppar fortsatt elitserietabellen framför just Örebro. I de båda finallagen återfinns flera spelare som ingår i det svenska damlandslaget.

Foto: Robert Boman