H/H:s damer fick se sig slagna av Sollentuna

Det var inte mycket som stämde i premiären för Hylte/Halmstads damer. Sollentuna växte med varje boll som spelades.

Hylte/Halmstads damer satte hård press på Sollentuna på en gång med tunga anfall av Esther Evans, Deja Harris och Whitney Turner och det såg riktigt säkert ut på H/H:s sida. Men Sollentuna samlade ihop sig och när sen Sollentuna tog över taktpinnen slappnar Hylte/Halmstad av för mycket och gör istället en mängd misstag.

Hylte/Halmstad hade två viktiga spelare skadade, Cornelia Rosenqvist och Jona Vigfúsdóttir och därför fick tränare Patryk Fogel rumstrera om en hel del i laget.

I hela matchen blockade H/H bra framme vid nät. Men det var Sollentuna som hade de skarpa anfallen och H/H hade stora problem med dessa. Libero Emmy Andersson var riktigt bra i försvar och mottagning men det var hon rätt ensam om. . Deja Harris visade stundtals upp vilken otrolig slägga hon har och Lily Topic är en mycket bra center.

Nä, Hylte/Halmstads damer fick inte ihop sitt spel alls under söndagen och det var de nog rätt ense om. För att lyckas bättre måste det till fler vinnarskallar och man måste bli mer samspelta.

Bild Robin Nylén