Ett säkert Hylte/Halmstad visade styrka

Med ett i stort sett helt nytt lag gjorde H/H processen kort för gästande Sollentuna. Fast några av Hylte/Halmstads spelare inte varit i Halmstad så länge, kändes dagens resultat rätt given.

Givetvis har Hylte/Halmstads nya spelare Marcus ”Max” Nilsson fått många ögon på sig inför stunande premiär i Halmstad Arena. Matchen började med slarv från H/H:s sida men på den sjätte bollen visade Marcus upp en högerspike som fick arenan att gunga och totalt omöjlig för Sollentuna att rädda. Dessutom vid ställning 3-6 går Max ner på servelinjen och inte förrän vid 10-6 lyckas Sollentuna med en sideout.

Söndagens match innehöll det mesta som en premiär kan innehålla. Hylte/Halmstad spelade starkt och fokuserat men även med dippar då Sollentuna tog sina chanser. Definitivt hade H/H svårt att sätta sista bollen i seten. Första set hade man 24-17 men lät Sollentuna komma fram till 24-22 innan setet var över. Likadant var det i övriga två set. Så det gäller att Hylte/Halmstad nu går in och tränar på att även ha fullt fokus på sista bollen.

I alla fall var det ett lag som visade känslor i hela matchen. Att de har kul ihop även vid trånga lägen syntes och det var många på plan som gjorde en bra insats. Jakob Tegenrot tillsammans med nya vänsterspikern Igor Sousa, hade hög procent på servemottagningen och det är ett bra tecken så tidigt på säsongen. Centern Petar Turanjanin satte stopp vid nätet på många anfall ifrån Sollentuna.  Sen får vi inte glömma bort Anton Tegenrot, liberon som är säkerheten själv, fanns överallt på plan och räddade det som gick att rädda.

Bild Robin Nylén