Sollentunas herrar fick gå för att hämta vinst i Örkelljunga

Mot alla odds lyckades SVK Herr ta hem en vinst från Örkelljunga. En brinnande lastbil på motorvägen satte totalstopp i trafiken och ett tag såg det ut som om Sollentunaherrarna inte skulle kunna ta sig till matchen. Tillslut kom man vidare och efter en mycket hastig uppvärmning och uppskjuten matchstart var det direkt in i hetluften för en lång femsetare.

– 30 km utanför Örkelljunga står vi still i en timme, vi får kliva ur bussen, gå längst motorvägen, klättra över staket och blir tillslut upplockade och eskorterade till hallen, berättar tränare Lauri Hakala efter matchen. Trots detta kan vi spela en riktigt bra volleybollmatch vilket jag blir stolt över.

Sergej Engström har haft en strålande säsong. Den SVK-fostrade centern storspelade även denna helg och prisades som matchens bästa spelare. Som näst poängbäst i laget, med poäng på 70 % av sina anfall, och sex blockpoäng visade han varför han tagits ut till årets landslagstrupp. Nu rankas han som tredje bästa centern i elitserieslutspelet.
– Fantastiskt skönt att knipa det avgörande setet. Trots dom konstiga omständigheterna gör vi en stabil match, förutom några svackor i andra och fjärde, och håller riktigt hög nivå. Därför tror jag alla kände sig riktigt självsäkra inför det femte setet.

Imorgon, tisdag, klockan 19:00 har SVK Herr chansen att säkra semifinalplatsen i Arena Satelliten.
– Med bättre förberedelser samt hemmaplan är det helt upp till oss att avgöra på tisdag. Vi har vunnit alla matcher mot Örkelljunga den här säsongen så självförtroendet är på topp, säger Sergej Engström.

För Sollentuna VK:s damlag blev det en bittrare eftermiddag. En bortaförlust mot Lindesberg (1-3 i set) gör att det är vinna eller försvinna som gäller när lagen möts igen i Arena Satelliten på onsdag.
– Vi möter ett större och mindre förlåtande lag nu är i åttondelsfinalen, säger damtränaren Niclas Bagelius. Vi spelar inte på topp och ser inte lika hungriga ut. Vi får inte kontroll på vår servemottagning vilket skapar instabilitet i spelet. Nu lägger vi två dagar av bra träning för att åtgärda detta och går ut tufft i Satelliten på onsdag.

Text: Michael Jestin
Foto: Mikael Sandvall, busschaufför etc och även fotograf