Hylte/Halmstads damer vinner första kvartsfinalen

Första kvarten i hamn för Hylte/Halmstads damer. Ett jämt första och ett nagelbitarset i det andra fick publikens nerver att sättas på spel.

Med tanke på att vi ställde om klockan till sommartid natten till söndag blev det en tidig match för tjejerna i första kvartsfinalen i Halmstad Arena. Något som märktes framför allt i de två inledande seten då tempo och fokus var lite som en berg och dalbana. Men i första set höll Hylte/Halmstad mestadels i taktpinnen. Setet blev väldigt jämt men till slut är det H/H:s Jona Vigfúsdóttir som sätter setbollen till 25-23.

Head coach Dick Runesson hade ju tidigare inför matchen varnat om att Hylte/Halmstads Jona Vigfúsdóttir och Morena Martinez eventuellt inte skulle vara redo för spel efter känningen hon i onsdags fick i knäet. Men Jona fanns på plan hela matchen och även om hon inte fick lika mycket pass som brukligt, blev hon ändå poängbäst. Morena kom in i andra set och gjorde en bra insats som blev bättre och bättre ju längre matchen skred.

Andra set börjar Gislaved mer fokuserat än Hylte/Halmstad och de tar en tidig ledning med 6-1, mycket tack vare GVK:s nr 8 Ashlyn MacGregor som poänggörare. Gislaved har dessutom ett riktigt bra försvar och räddar många av Hylte/Halmstads anfall. Efter en time out skärper dock Hylte/Halmstad till sig och är tillbaka och ifatt vid 9-9. Men Gislaved ville mer och snabbt är siffrorna 11-16, 16-20 och Gislaveds försvar och anfallsspel är riktigt bra. Det blev till slut ett riktigt nagelbitarset och efter 3 setbollar för Gislaved och 3 setbollar för Hylte/Halmstad sätter H/H:s nr 15 Sophia Garcia den 4:e setbollen till 30-28 för H/H.

Efter tiominuterspausen har Hylte/Halmstad varit ute i omklädningsrummet och hämtat energi. Sophia Garcia startar setet med två serveess och därefter är det  mest ett lag på plan som styr. Endast två misstag under sista set måste ses som en perfekt avslutning på en match och det är Terese Bengtsson som avslutar med två monsterblock och 25-15.

Hylte/Halmstad vinner Kvartsfinal 1 mot Gislaved med 3-0 (25-23, 30-28,025-15)

Pris till bästa spelare

Nr 7 Tara Daerden, Gislaveds VK

Nr 15 Sophia Garcia, Hylte/Halmstad Volley

Text Eva Alberti

Foto Leif Nilsson