Två semifinalklara lag och fortsatta dueller – status i Elitseriens slutspel

Helgen bjöd på en spännande slutspelsomgång där Örebros damer och Hylte/Halmstads herrar avancerade vidare till semifinal. I övriga matchserier är det fortfarande stor spänning när slutspelet spelas vidare. Vi listar helgens resultat och veckans kommande matcher med länkar till livesändningar.

DAM

På damsidan blev Örebro, som första lag, klara för semifinal efter en vinststreak på tre raka matcher mot länsrivalerna Lindesberg. För Lindesberg väntar istället åttondelsfinal och en ny chans på vidare spel i slutspelet. Detta då förlorarna i kvartsfinalerna får möta vinnarna ur åttondelsfinalerna i ett återkval i slutspelet. Mer om det nya slutspelsupplägget hittar ni här.

För Engelholm, som väntades vandra vidare någorlunda enkelt efter att ha varit obesegrade under säsongen, är semifinalplatsen ännu osäkrad. Dock innebär söndagens 3-1 vinst att de börjar närma sig avancemang då de tagit en 2-1 ledning i bäst av fem matcher. Nästa match spelas under tisdagen då Hylte/Halmstad ska försöka kvittera matchserien på hemmaplan.

Bland åttondelsfinalerna hade Gislaved chans att avgöra under helgen men Svedala lyckades vinna med 2-3 efter setsiffrorna 25/12, 20/25, 25/18, 24/26 och 13/15. Därmed tvingar de fram ytterligare en match och denna går av stapeln på tisdag med hemmaplansfördel för Svedala.

Serien mellan Linköping och Sollentuna står alltmer 1-2 efter att Sollentuna bärgat ytterligare en vinst med 1-3 i set under helgen. Även detta returmöte spelas under tisdagen och då är det Sollentuna som står som värd.

*fet markerat lag har avancerat vidare i slutspelet

Kvartsfinalerna
Örebro 3 – 0 Lindesberg
Lindesberg 2- 3 Örebro
Örebro 3 – 0 Lindesberg

Engelholm 3 – 0 Hylte/Halmstad
Hylte/Halmstad 3 – 2 Engelholm
Engelholm 3 – 1 Hylte/Halmstad
2019-03-27 19:00 – Hylte/Halmstad vs. Engelholm (Livesändning!)

Åttondelsfinalerna
Linköping VC 3 – 1 Sollentuna
Sollentuna 3 – 1 Linköping VC
Linköping VC 1 – 3 Sollentuna
2019-03-26 19:00 – Sollentuna vs. Linköpings VC (Livesändning!)

Gislaved 3 – 0 Svedala
Svedala 1 – 3 Gislaved
Gislaved 2 – 3 Svedala
2019-03-26 19:00 – Svedala vs. Gislaved (Livesändning!)

HERR

Bland herrarna har vi även där ett semifinalklart lag efter att Hylte/Halmstad besegrat Örkelljunga i tre raka matcher. Helgens siffror skrevs till 3-1 i Hylte/Halmstads favör som därmed, som första herrlag, går vidare till nästa runda. För Örkelljunga väntar ett återkval genom ytterligare en kvartsfinal mot ett av de vinnande åttondelsfinallag. Så Örkelljunga får ladda om för ytterligare en chans på avancemang.

Den andra kvartsfinalserien, mellan Linköping och Falkenberg bjuder onekligen på gastkramande matcher och söndagens match var inget undantag. Setsiffrorna skrevs till slut till 25/2, 20/25, 20/25 och 22/25 till Falkenbergs fördel och den stekheta serien, som står 1-2 till Falkenberg, fortsätter under tisdagskvällen.

Även åttondelsfinalerna är tighta sådana. Det stod 1-1 i matcher mellan Sollentuna och Vingåker inför helgen men under lördagen lyckades Sollentuna nolla sina motståndare i en match som slutade 3-0 för hemmalaget. Vingåker har dock chans på revansch under tisdagen då de vid vinst åter kan kvittera matchserien.

Lund och Habo har bjudit på tvära kast mellan matcherna då de två inledande matcherna slutade 3-0 till respektive lag, båda vinsterna bärgades dessutom på vardera lags hemmaplan. Under söndagen var det Lund som hade hemmaplansfördel och den tredje åttondelen lagen emellan slutade allt annat än 3-0. 25/20, 22/25, 23/25, 25/23 och 9/15. Så såg setsiffrorna ut i matchen som slutade 2-3 i bortalagets fördel och därmed leder Habo serien med 1-2 inför returen som även den spelas på tisdagskvällen.

Kvartsfinalerna
Hylte/Halmstad 3 – 0 Örkelljunga
Örkelljunga 0 – 3 Hylte/Halmstad
Hylte/Halmstad 3 – 1 Örkelljunga

Linköping VC 3 – 2 Falkenberg
Falkenberg 3 – 1 Linköping VC
Linköping VC 1 – 3 Falkenberg
2019-03-26 19:00 – Falkenberg vs. Linköpings VC (Livesändning!)

Åttondelsfinalerna
Sollentuna 3 – 2 Vingåker
Vingåker 3 – 1 Sollentuna
Sollentuna 3 – 0 Vingåker
2019-03-26 19:00 – Vingåker vs. Sollentuna  (Livesändning!)

Lund 3 – 0 Habo
Habo 3 – 0 Lund
Lund 2 – 3 Habo
2019-03-26 19:00 – Habo vs. Lund

Läs mer om Elitseriens nya slutspelsupplägg här.

Foto: Robert Boman.