Hylte/Halmstad klara för Semifinal 2019

Efter tre kvartsfinaler är Hylte/Halmstads herrar klara för semifinal. I de två första dominerar H/H men i de två sista såg det ut som att en fjärde match skulle vara möjlig.

Matchen börjar med att vid ställning 3-3 har Hylte/Halmstad bjudit Örkelljunga på 3 servemissar.  Adam Bradbury är hur säker som helst i sin mottagning under matchen och kan lägga fram bollarna till passare Victor Nielsen.  Victor är också riktigt stor i försvar. En boll vid 22-13 i andra set, som såg att gå Örkelljungas väg med riktning mot ribbstolarna, räddas av Victor då han kastar sig efter bollen och dundrar rätt in i en reklamskylt. Men som en stark volleybollspelare reser sig Victor upp och är snabbt på planen igen. Imponerande och stabila killar!

Hylte/Halmstad hade i de två första seten riktigt bra försvar. Dessutom har H/H lärt sig hantera Örkelljungas anfall så de inte slutar i taket i Örnahallen. Det var också i dessa två set som H/H förde matchen och spelade ut ÖVK. I slutet av andra såg det ut som att Örkelljungas spelare gav upp och samtliga visade upp gamnackar. David Pettersson var högt uppe i blocket och han slog även sina anfall över ÖVK:s spelare. Hylte/Halmstad vinner de två inledande seten.

Efter tiominuterspausen börjar H/H med samma intensitet som i de två första. Hylte/Halmstad har ledning med 15-10 och 18-14 men då höjer Örkelljunga sitt spel och H/H blir för avvaktande. ÖVK är ifatt vid 20-20 och Tomas Vilimas, som varit väldigt osynlig idag, får in sina anfall tillsammans med Peter Lundgren. Första förlorade setet i kvartsfinalserien mot Örkelljunga och tillresta publiken från Örkelljunga jublar högt

Fjärde set börjar Örkelljunga som de avslutat tredje. ÖVK tar tag i taktpinnen och är ett par poäng före H/H och supportrarna börjar undra vart killarnas storspel i andra och början av tredje set tagit vägen. Adam och Johan Mårtensson, som var riktigt grymma i de två första, har försvunnit lite i matchbilden. Men sakta och säkert höjer H/H sitt spel. Adam och Johan höjer sin servemottagning och vid 20-20 sätter Johan två poänggivande anfall. ÖVK kommer ifatt och har dessutom en setboll vid 23-24. Men efter 4 matchbollar sätter till slut Nick Goodell ett servess och H/H vinner  matchen och kvartsfinalserien.

Pris till bästa spelare

Nr 10 Peter Lundgren, Örkelljunga

Nr 9 Adam Bradbury, Hylte/Halmstad

Hylte/Halmstad vinner över Örkelljunga med 3-1 (25-21, 25-13, 22-25, 29-27)

Foto Leif Nilsson