Status i fortsättningsserierna – dessa lag är klara för kvarten

I helgen spelades ytterligare omgångar i fortsättningsserierna och när vi går mot sluttampen av det nya upplägget så har vi några kvartsfinalklara lag.

Helgen bjöd på totalt sex matcher i de olika fortsättningsserierna och med endast två spelhelger kvar innan slutspelet börjar serierna och dess tabellpositioner klarna.

DAMER

Har vi kvartsfinalklara lag på damsidan? Playoff-serien på damsidan bjöd på en match under helgen och där var det Engelholm som besegrade Lindesberg på bortaplan med 1 -3. Den matchen påverkade dock inte kampen om topp fyra-placeringarna som börjar utkristallisera sig. Gislaved, som parkerar sist i gruppen, har två matcher kvar av fortsättningsserien och kan på pappret gå från noll till sex poäng vid två vinster vilket skulle betyda att de kniper den sista direktplatsen till kvartsfinal istället för Hylte/Halmstad. Det skulle dock krävas att de vinner mot just Hylte/Halmstad och obesegrade Engelholm. Upp till Engelholm, Örebro och Lindesberg är avstånden för stora så denna trio kan redan nu se fram emot kvartsfinalspel.

Nästa match i denna serie är mellan just Hylte/Halmstad och Gislaved kommande söndag så då får vi det definitiva svaret om Gislaved har chans på direktplats till kvarten eller om de får ladda om inför åttondelsfinal.

Till åttondelsfinal kommer vi även att se Sollentuna och Linköping från damernas Playoff In, detta efter att de vann helgens matcher och därmed utökade avståndet i toppen ytterligare. Kampen om tredje platsen lever dock fortfarande då vi har Lund och Svedala på fem poäng och Degerfors på sistaplatsen med tre poäng. Lund och Svedala har dock bara en match kvar medan Degerfors spelar två matcher i de avslutande omgångarna. Alltså kan Degerfors fortfarande ta poäng som ger dem en plats i åttondelsfinal och vinner de matchen till helgen mot Svedala gör de just det.

Damernas Playoff
2019-02-23
Lindesberg 1 – 3 Engelholm

Tabell
Engelholm                      14 poäng
Örebro                            12 poäng
Lindesberg                       7 poäng
Hylte/Halmstad              5 poäng
Gislaved                           0 poäng

Mer info om damernas Playoff inklusive spelschema framöver hittar ni här.

Damernas Playoff In
2019-02-24
Linköpings VC 3 – 1 Svedala
Lund 2 – 3 Sollentuna

Tabell
Sollentuna                   13 poäng
Linköpings VC             12 poäng
Svedala                          5 poäng
Lund                               5 poäng
Degerfors                      3 poäng

Mer info om damernas Playoff In inklusive spelschema framöver hittar ni här.

HERRAR

Herrarnas Playoff bjöd på Hallandsderby under helgen och där var det formstarka Falkenberg som drog det längsta strået med 3 -1 på hemmaplan. Derbyvinsten gjorde dessutom att de gick ikapp Hylte/Halmstad poängmässigt och tog över första platsen i gruppen efter fler vunna set.

Formstarka Falkenberg har alltså avancerat från en fjärde plats i fortsättningsserien till en förstaplacering. På vägen har de passerat Linköping som med sin andra placering i grundserien klev in i fortsättningsserien som tvåa med sex poäng. Väl i Playoff har de dock inte lyckats tagit några poäng då det blev ytterligare en förlust under helgen. Örkelljunga segrade på bortaplan med 1 – 3 vilket gjorde att även de passerade Linköping i tabellen som numera innehar fjärdeplatsen.

Om damernas Playoff-serie genererat tre kvartsfinalklara lag så är herrarnas version aningen mer öppen. Falkenberg och Hylte/Halmstad är med sina tio poäng vardera klara då Sollentuna, som ligger sist för tillfället, som mest kan skrapa ihop till 9 poäng om de vinner sina två resterande matcher. De två andra direktplatserna till kvartsfinalerna står därmed mellan Örkelljunga, Linköping och Sollentuna.

Herrarnas Playoff
2019-02-24
Linköpings VC 1 – 3 Örkelljunga
Falkenberg 3 – 1 Hylte/Halmstad

Tabell
Falkenberg                      10 poäng
Hylte/Halmstad              10 poäng
Örkelljunga                        9 poäng
Linköpings VC                     6 poäng
Sollentuna                          3 poäng

Mer info om herrarnas Playoff inklusive spelschema framöver hittar ni här.

Herrarnas Playoff In
2019-02-24
Habo 3 – 2 Vingåker

Tabell
Lund                      10 poäng
Habo                        9 poäng
Vingåker                 8 poäng
Södertelge              2 poäng

Mer info om herrarnas Playoff inklusive spelschema framöver hittar ni här.

DATUM ATT HÅLLA KOLL PÅ
29-30 september: Premiärhelgen
19-20 januari: Grand Prix
3 februari: Sista grundserieomgången fullbordas
9 februari: Fortsättningsserierna Playoff och Playoff In startar
15 mars: SM-slutspelet startar
Månadsskiftet april/maj: Svenska mästare koras

LÄS MER
Om elitseriesäsongen 2018/19
Elitseriens serieupplägg och SM-slutspel

Foto: Robert Boman.