EVS starkast i toppmötet

När Engelholms VS kommer på besök i Halmstad Arena, måste Hylte/Halmstad Volleys damer spela på topp. Det var där det brast mot Engelholm.

Inför matchen var det osäkert vem som skulle coacha Hylte/Halmstad och vilka spelare som fanns tillgängliga. H/H har dragits med sjukdomar och skador under lång tid och inför matchen mot Engelholm var det även coach Dick Runesson som var ett osäkert kort. Men alla fanns på plats, dock mer eller mindre återställda.

Publiken fick se två set där Hylte/Halmstad hade stora problem med sin mottagning. H/H fick inte alls igång sitt spel på grund av detta och passare Camilla Silva fick springa maratonlopp för att hinna upp bollarna. När mottagen inte stämmer är det nästan omöjligt att få till bra pass som ger anfallarna chans att dunka ner bollen på motståndarnas sida. Detta var den stora skillnaden mellan onsdagens två spelande lag. EVS hade väldigt små problem och deras två amerikanska spikers, Sophie Carpentier och Mary-Kate Marshall, kunde allt som oftast avsluta med poänggivande anfall.

I tredje set kom Hylte/Halmstad ut efter pausvilan med en helt annan inställning. Martina Svensson, Stina Rix och Daniele Kovacs de Lima har steppat upp ordentligt och man var så nära att vinna tredje set mot EVS. Dessutom hade försvaret kommit tillbaka och tjejerna kämpade för varje boll. Stina gjorde en av sina absolut bästa matcher igår mot Engelholm och det var mycket tack vare hennes kanonservar som Engelholm fick problem. Dessutom hade hon hårda anfall som smällde ordentligt. Men som många avslut sett ut under matchen avslutades matchen med ett pet i Engelholms block och matchen vanns av EVS med 3-0.

Pris till bästa spelare

Nr 9 Sophie Carpentioer, Engelholm

Nr 1 Martina Svensson, Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Bild Leif Nilsson