Inför Skånederbyt Lund-Örkelljunga 8 dec

Imorgon lördag är det dags för Skånederby när hemmalaget Lund tar emot gästande Örkelljunga i anrika Idrottshallen. Det blir en viktig match för båda lagen som befinner sig i mitten av tabellen och givetvis siktar uppåt. Örkelljunga kommer från två tuffa femsetsförluster mot Falkenberg och Sollentuna. Med andra ord kan vi kallt räkna med ett revanschsuget Örkelljunga som ställer sig på banan.

Lund kommer närmst med två vinster i bagaget, dels mot Södertelge och nu senast Habo, i det som får räknas som säsongens bästa insats.

– Vi har en bra känsla i laget just nu med mycket positiv energi från den senaste matchen där det mesta fungerade, konstaterar spelande tränare Faeez Alloush.

Örkelljunga får dock gälla som klar favorit givet deras samlade erfarenhet samt att många av spelarna gjort flera säsonger tillsammans och därmed har en mer naturlig samhörighet och spelförståelse för varandra.

– Vi ska ge allt vad vi har inför vår hemmapublik och hoppas givetvis på en stor uppslutning och härlig stämning nu när det är publikmatch med fri entré så att vi får den där lilla extra hjälpen till ännu en seger, avslutar Alloush.

Lördagens derby är en publikmatch där våra sponsorer bjuder Lundaborna på inträdet.

Matchinfo:
Lunds VK – Örkelljunga VK
Matchdag: Lördag 8/12
Tidpunkt: 15:00
Spelplats: Idrottshallen (Högevall)
Domare: Håkan Björklund & Markus Edholm
Matchvärd: Stadium

Nyckelspelare:
Lund: Faeez Alloush, leder poängligan med 245p och ett snitt på 6,4p/set.
Örkelljunga: Tomas Vilimas, tvåa i poängligan med 234p och ett snitt på 5,3p/set.

Länkar:
Tabellen: Elitserien
Statistik inför matchen: Länk
Hemsida: Lund & Örkelljunga