När energin flödar är Hylte/Halmstads damer svårslagna

Vilken vägg hon hade satt upp idag Terese Bengtsson. Mot Gislaved var den massiv.

Ett tämligen försiktigt och energilöst Hylte/Halmstad startade dagens match mot Gislaveds VK uppe i Gislehallen. GVK har fått in några riktigt bra spelare som nr 8 Ashlyn MacGregor, center, och nr 7 Tara Daerden, spiker, och just de två fick väldigt mycket spelrum. GVK hade heller inga större problem med varken H/H:s anfall eller servar utan var riktigt bra i både mottag och defense. Just i det första set var det främst Martina Svensson i Hylte/Halmstad som hade energi nog i både anfall och försvar. GVK tar första rätt övertygande med 25-19

GVK började även andra set starkast med  3-0 vilket blev 8-4 och 9-6. Men då Hylte/Halmstad och Camila Silva ställde sig på servelinjen, började GVK halka efter och fick problem med H/H:s anfall, serve och inte minst blockspel. Hylte/Halmstad höll hårt i taktpinnen och otroligt snyggt fanns GVK på ett betryggande avstånd. Vid 15-21 fick Terese Bengtsson in ett monsterblock och GVK:s head coach Bernard Kalfic tog time out. Därefter blockade Terese Bengtsson ännu en gång  ner GVK till 15-22. Då kom H/H:s unga talang Esther Evans in och fixade 3 st serveess och Hylte/Halmstad vann andra med 25-15.

Tredje set och Martina Svensson var riktigt het. Hon fick till de hårdaste anfall och fixade även omöjliga bollar. H/H var mycket överlägsna. Vid 8-12 fixade även Camila Silva en fantastisk räddning efter en dålig mottagning, bollen gick över GVK:s nät och rätt ner i golvet. Dessutom var Terese fortfarande gigantisk framme vid nät. Efter matchen var det nog många i GVK som kommer drömma mardrömmar om hennes block. I skrivande stund vet vi inte hur många hon fick in, då GVK inte fått upp någon poängstatistik. En vild gissning på 8 st ligger nog inte långt ifrån. Det blev sen en riktigt härlig publikmatch då Gislaveds VK är laget som aldrig ger upp. Inte ens om man ligger under med 5-6 bollar. Men Hylte/Halmstad vinner tryggt och säkert setet med 25-17.

Fjärde var lagen till en början rätt jämna. Men åter är det Martina tillsammans med Daniele Kovacs de Lima som står för energin och de hårda anfallen.  Terese Bengtsson har väggen uppe vid nät och GVK sliter med sina anfall som oftast stoppas. Hylte/Halmstad har alltid en högre växel att lägga in och segern är ett faktum efter 25-18.

Hylte/Halmstad vinner över Gislaved med 3-1 (19-25, 25-15, 25-17, 25-18)

Bästa spelare

nr 9 Gabrielle Benda, GVK

nr 4 Terese Bengtsson, Hylte/Halmstad

Text Eva Alberti

Foto Leif Nilsson och Eva Alberti